Aksje stiger på tall og milliardfusjon

Oslo Børs har snudd opp. Tall og fusjonsmelding blir godt mottatt. (Oppdatert 10:40)

Børs

Børsene preges fortsatt av den politiske usikkerheten i Italia. I Asia var det rødt i morges. Oslo Børs åpnet som ventet ned, men snudde raskt opp. Klokken 10:40 er hovedindeksen opp 0,2 prosent til 869,60Her hjemme preges enkeltaksjer av innspurten i resultatrushet, hvor selskaper som SAS, Navamedic, BW Offshore, BW LPG, Nordic Nanovector og Saga Tankers har vært i aksjon.OljeprisenDet er fortsatt spenning knyttet til Saudi-Arabias og Russlands produksjonsrespons på et eventuelt bortfall av volumer fra Iran og Venezuela, skriver TDN Direkt.Brent-oljen er opp 0,01 prosent til 75,52 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,1 prosent til 66,82 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,78 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Equinor er opp 0,8 prosent til 209,20 kroner.BW LPG: Tall og fusjon BW LPG meldte onsdag morgen om et resultat etter skatt på minus 8,4 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot pluss 8,0 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 28 millioner dollar. Etter børsslutt tirsdag ble det kjent at BW LPG vil slå seg sammen med Dorian LPG.Analytikere mener ifølge TDN Direkt at en sammenslåing av BW LPG og Dorian LPG vil være positivt for VLGC-sektoren, og gi det sammenslåtte selskapet en markedsmakt som kan føre til høyere rater.Aksjen stiger 4,2 prosent til 32,72 kroner.BW Offshore BW Offshore meldte om et resultat etter skatt på 18,1 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 5,1 millioner dollar i samme periode året.Konsensus lå ifølge TDN Direkt på pluss 23 millioner dollar.BWO er ned 5,0 prosent til 44,70 kroner.Nordic NanovectorNordic Nanovector er fortsatt overbevist om at Betalutin har et stort potensial, opplyser selskapet i forbindelse med resultatfremleggelsen.- Arbeidet med å få PARADIGME-studien godkjent og igangsatt har vært vår aller viktigste oppgave i årets første kvartal. Selv om oppstarten av studien har vært oppløftende, besluttet vi i april at det ville være riktigst å justere tidsplanen noe. Målet er nå å presentere kliniske resultater fra studien i første halvår 2020, sier fungerende administrerende direktør, Tone Kvåle i en kommentar.Aksjen faller 4,0 prosent til 55,95 kroner.Golden Ocean John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean meldte onsdag morgen  om et resultat før og etter skatt på 16,7 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 17,9 millioner dollar i samme periode året før.  - Justert EBITDA er tre millioner dollar høyere enn vår forventning, drevet av en snittinntjening på flåten på 15.600 dollar dagen, som er sterkt gitt flåtesammensetningne, kommenterer analytiker Espen Landmark Fjermestad i Fearnley Securities til Hegnar.no.Golden Ocean faller 2,3 prosent til 65,85 kroner.Scatec Solar Scatec Solar har lansert nye vekstmål mot 2021 i forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag.Følg kapitalmarkedsdagen LIVE fra klokken 09:30Aksjen klatrer 4,1 prosent til 55,90 kroner.Thin Film Thin Film Electronics har ifølge en melding startet full prosessering av EAS-tags (electronic article surveillance) på produksjonslinjen på fabrikken i San Jose, California.Thin Film-aksjen stiger 10 prosent til 1,97 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs