Aksjene stiger på New York-børsen

Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,46 prosent og står i 7.430,40 poeng, mens Dow Jones står i 24.530,10 poeng etter en oppgang på 0,69 prosent.BNPBruttonasjonalproduktet (BNP) i USA steg 2,2 prosent på årsbasis i 1. kvartal 2018, viser reviderte tall fra amerikanske statistikkmyndigheter onsdag. Konsensus pekte ifølge Marketwatch mot 2,3 prosent vekst på årsbasis.2,2 prosent er for øvrig en nedjustering fra den foreløpige noteringen på 2,3 prosent. Privat forbruk steg for øvrig 1,0 prosent i kvartalet.Kjerneinflasjonen (PCE - personal consumption expenditures, eksklusive mat og energi), Federal Reserves foretrukne inflasjonsmål, steg 2,3 prosent i kvartalet, mot ventet 2,5 prosent.EngroslagreneEngroslagrene i USA var uendret fra mars til april, viser foreløpige tall fra amerikanske myndigheter. Bloomberg-konsensus pekte mot en lagerøkning på 0,3 prosent.SysselsettingIfølge en undersøkelse utført av ADP Employer Services steg antallet sysselsatte i den private sektoren i USA med 178.000 personer i mai.Konsensus pekte ifølge vår makrokalender mot en økning på 189.000 personer.

wall street
Nyheter
Børs