Aksjer rett opp på gode nyheter

Flere aksjer går sterkt på nyheter, mens laksen faller videre. (Oppdatert 09:14)

Oslo Børs åpner overraskende opp onsdag. Etter 14 minutters handel er hovedindeksen opp 0,1 prosent til 860,48.«De asiatiske børsene endte ned i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Tilsvarende utvikling har det vært i de fleste råvaremarkedene også. Blant annet er oljeprisen ned én prosent fra mandagens nivåer (Oslo børs var stengt tirsdag)», skrev analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i dagens morgenrapport.«I går offentliggjorde Apple, verdens mest verdifulle selskap, sine resultater for 1. kvartal. Disse kom inn vesentlig bedre enn analytikerne hadde ventet. Aksjen steg to prosent i ordinær handel og fire prosent i etterhandelen. Gitt at det ikke finnes noen sammenlignbare selskaper (med Apple) på Oslo børs, vil dette ha liten påvirkning på investorene her hjemme», fortsatte analysesjefen.OljeprisenBrent-oljen er opp 0,2 prosent til 73,25 dollar fatet, mens WTI-oljen handles for 67,59 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,90 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Statoil er ned 0,4 prosent til 205 kroner.PanoroPanoro Energy estimerer at Aje-feltet har 2P-reserver til Panoro på 20,0 millioner fat oljeekvivalenter, mot tidligere anslag på 3,1 millioner fat.Aksjen stiger 5,6 prosent til 9,40 kroner.IDEX Det norske firmaet IDEX har samarbeidet med gigantfirmaet MasterCard om kredittkort med avlesing av fingeravtrykk. Produktet blir tilgjengelig i løpet av året.– For oss er dette banebrytende, sier Charlotte Knudsen, kommunikasjonssjef for IDEX, til NTB i etterkant av Mastercards pressemelding tirsdag.IDEX-aksjen er opp 18,0 prosent til 4,78 kroner.TargovaxTargovax ASA melder at fase I/II-studien med ONCOS-102 i mesotheliom i kombinasjon med kjemoterapi viser oppløftende resultater.Targovax stiger 6,1 prosent til 16,44 kroner.Norsk HydroEn føderal dommer i Brasil opprettholdt mandag produksjonskuttet for Hydro Alunorte, skriver DN.Hydro faller 0,5 prosent til 49,82 kroner.GC Rieber Shipping-kontrakterGC Rieber Shipping melder at deres deleide datterselskap Shearwater Geoservices er tildelt to 3D-seismikkontrakter i AfrikaAksjen er foreløpig ikke omsatt.PolarcusPolarcus Limited melder om en kontrakt i forbindelse med et 3D marine seismisk prosjekt i Australia. Prosjektet går over to måneder og tar til umiddelbart.Polarcus er opp 0,5 prosent til 1,61 kroner.EMGSElectromagnetic Geoservices (EMGS) melder om en avtale om forhåndsfinansiering av en multiklientundersøkelse i Nordsjøen, samt flere tjenesteavtaler. Avtalene er på om lag 2,2 millioner dollar.EMGS stiger 7,6 prosent til 2,85 kroner.WentworthWentworth kom 1. mai med en oppdatering til aksjonærene. Det opplyses at selskapet i løpet av april mottok betaling for gassalg fra Mnazi Bay i Tanzania på totalt 6,0 millioner dollar netto til selskapet. Det dreier seg om betaling for to måneders salg.Det meldes også at brutto produksjonsvolum fra feltet i snitt var på 77 MMscf/d. Det er tidligere guidet en bruttoproduksjon på 65-75 MMscf/d i 2018.Aksjen stiger 3,0 prosent til 3,08 kroner.BW OffshoreBW Offshore meldte 31. mars at selskapet hadde signert en midlertidig kontraktsforlengelse for FPSOen Abo med Enis datterselskap Nigerian Agip til 30. april 2018.Tirsdag meldte selskapet at det har signert en kontrakt om forlengelse til 31. mars 2019.Aksjen faller 0,5 prosent til 43,70 kroner.Thin FilmThin Film Electronics har i en melding annonsert lanseringen av CNECT Blockchain Services.Ifølge selskapet muliggjør dette produktsporing og sikker overføring av eierskapskapasiteter i CNECT Cloud Platform. Thin Film stiger 0,5 prosent til 2,10 kroner.Laksen fallerRegjeringens forslag om lakseskatt sendte oppdrettsaksjene ned mandag. Nedturen fortsetter i dag. Marine Harvest faller 1,4 prosent, mens Salmar og Austevoll Seafood er ned rundt én prosent.Saken blir oppdatert


Les også