Analytiker: Ikke overraskende Flex LNG-sjefen trakk seg

- En naturlig utvikling, sir analytiker Ola Rugsveen i Carnegie. 

Børs

Flex LNG la tirsdag frem et resultat etter skatt på minus 1,8 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 1,0 millioner dollar i samme periode året før.Samtidig ble det kjent at konsernsjef Jonathan Cook besluttet å trekke seg fra sin stilling.Analytiker Ola Ekern Rugsveen i Carnegie synes ikke det var helt overraskende at konsernsjefen trakk seg, og knytter dette opp mot selskapets strategi om å primært fokusere på gassfrakt, skriver TDN Direkt. Styret i selskapet har besluttet å øke fokuset mot å bygge et sterkt team rundt selskapets LNGC-flåte, og at LNG-transport vil være selskapets kjernefokus fremover, gitt markedsutsiktene.- Hvis man ser på hans bakgrunn og profil, så kom han fra denne FSRU-delen av LNG-virksomheten, altså regassifiseringsfartøy. I og med at det ble ganske klart at selskapet ønsker å fokusere på transport, og ikke regassifisering, så ser jeg det bare som en naturlig utvikling at han trakk seg, sier han til TDN Direkt.- Det som har vært den dramatiske utviklingen i år er at Freeport LNG-prosjektet måtte melde om en betydelig forsinkelse i april. I praksis ble et svært prosjekt forsinket med nesten ett år, og det gjør at utsiktene for 2019 på langt nær er så gode som de var rundt nyttår, sier han til nyhetsbyrået. Rugsveen mener imidlertid 2020-historien ser veldig solid ut for Flex LNG, og viser til ventet bedring i markedsbalansen, samt levering av skipene selskapet har under bygging.Flex LNG-aksjen faller tirsdag 3,2 prosent til 11,95 kroner. 

flex lng
carnegie
Nyheter
Børs