Analytiker om Nordic Nanovector

Nordic Nanovector har ifølge analytiker gitt altfor generøse lønns- og opsjonsordninger til ledende ansatte.

Børs

Nordic Nanovector faller i skrivende stund 6,78 prosent på Oslo Børs.Selskapet la onsdag frem kvartalstall, etter å ha steget 24 prosent tirsdag samme dag som selskapet annonserte at de har fått godkjenning til å starte den avgjørende Paradigme-studien i Norge fra den norske etikk-komiteen for medisinsk forskning, REK.- Det viktigste vi lærte i dag er at Nordic ikke forteller oss mye om innrulleringstakten til Paradigme-studien. Sent i februar åpnet de den første siten, 4. april hadde de 13 sites åpne og ingen innrullerte pasienter behandlet, og nå etter tre måneder sier de at de har 23 pasienter innrullert, men fortsatt ingen behandlede pasienter. De har lovet oss å behandle første pasient i 1. halvår 2018, problemet er at det er kun en måned unna, sier analytiker Morten Larsen i ABG Sundal Collier til TDN Direkt.Larsen mener åpningen av nye sites for innrullering av pasienter går for sakte. Han mener selskapet kunne beroliget aksjonærene ved å gi opplysninger om hvor mange pasienter de vurderer for behandling og innrullering i studien.- Hvis vi hadde visst hvor mange pasienter de vurderer, kunne vi vurdert sannsynligheten for fremgang. For meg ser det svært usikkert ut hvorvidt de vil komme til å klare å nå sine mål. De har hatt tre måneder og har ennå ikke behandlet en pasient, og skal klare å behandle 130 pasienter på 18-21 måneder. De må definitivt få opp farten, sier Larsen til nyhetsbyrået.«Totalt ubegrunnet»Larsen mener kursoppgangen på 24 prosent tirsdag samme dag som selskapet meldte om klarsignal for å starte Paradigmestudien i Norge var «totalt ubegrunnet».- Dette omfatter tre av 85 sentre i undersøkelsen. Det ville vært negativt dersom de ikke fikk godkjenningen, men dette var ventet, og omfatter en liten del av undersøkelsen, sier han.Selvskapt problemPå selskapets generalforsamling onsdag kom diskusjonen om ledelsens lønns- og bonusvilkår opp og tok mye oppmerksomhet. Generalforsamlingen gikk inn for å utstede opp til 600.000 frittstående tegningsretter til selskapets ledende ansatte og andre ansatte som tildeles prestasjonsbaserte aksjeenheter (PSUer), etter motforestillinger fra et mindretall på generalforsamlingen.- Problemet er at Nordic Nanovector tidligere har gitt altfor generøse lønns- og opsjonsordninger til ledende ansatte, uten at ledelsen i de seneste år har levert de forventede resultater. Så aksjonærene har skapt problemet sitt selv. Nå er aksjonærene pent nødt til å godta nye generøse betingelser for å tiltrekke en kompetent ny konsernsjef til selskapet, sier Larsen til TDN Direkt.

nordic nanovector
abg sundal collier
analytiker
Nyheter
Børs