Anbefaler fem aksjer

I den siste ukerapporten fra Nordea kan vi lese at analytikerne ikke foretar noen utskiftinger i de norske aksjene som er med i Nordisk 20-listen.Det betyr at BW Offshore, PGS, Subsea 7, Wallenius Wilhelmsen og Europris er det norske bidraget i porteføljen.- Wallenius Wilhelmsen Logistics ble sendt kraftig ned etter et skuffende regnskap for 1. kvartal, hvor flere forhold gikk imot selskapet. Høyere kostnader som følge av høyere oljepris, lavere dollar, lavere flåteutnyttelse og restruktureringskostnader, samt streiker i Korea, var alle med til å presse inntjeningen i kvartalet, skriver Nordea.Tallknuserne kommer ikke utenom at det var et skuffende regnskap, men holder fast i overbevisningen om at den høye veksten innenfor transport av tunge kjøretøy vil stige de kommende kvartalene, samt at transport av biler vil forbli høy, hvilket trolig vil øke inntjeningen fremover.- Når det er sagt, er det risiko for at aksjen vil få det vanskelig den kommende tiden, da tilliten til ledelsen er svekket etter to skuffende regnskaper i strekk. Ledelsen skal nå bevise at de kan leve opp til forventningene med de neste kvartalsrapporter, skriver Nordea.Meglerhuset fastholder sitt positive syn på aksjen, men nedjusterer kursmålet fra 75 til 55 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også