Asia-børsene faller på Italia-usikkerhet

Både Tokyo- og Hongkong-børsen falt markant ved åpningen onsdag. Markedet er preget av den politiske situasjonen i Italia. 

A man walks past a bank electronic board showing the Hong Kong share index at Hong Kong Stock Exchange Friday, May 25, 2018. Asian stock indexes were mostly lower Friday as investors factored in fresh geopolitical uncertainty following the abrupt cancellation of a meeting between the U.S. and North Korean leaders. (AP Photo/Vincent Yu) Vincent Yu
Børs

Nikkei 225-indeksen gikk ned med 1,67 prosent etter åpningen og lå på 21.984,26 poeng, mens den bredere Topix-indeksen falt med 1,59 prosent til 1.733,75 i den tidlige handelen.Kort tid etter åpnet Hang Seng-indeksen i Hongkong ned 1,23 prosent til 30.109,37 poeng.De viktigste kinesiske børsene, som ofte er mindre påvirket av utviklingen i aksjemarkedene ellers i verden, åpnet også i minus og hovedindeksen i Shanghai gikk ned 1,23 prosent til 30.109,27 poeng.Nedgangen kommer etter at Wall Street og det europeiske markedet stupte tirsdag, som følge av den politiske krisen i Italia. Søndag hindret president Sergio Mattarella de EU-skeptiske partiene Femstjernersbevegelsen (M5S) og Ligaen i å danne ny regjering, og dermed kan det gå mot nyvalg til høsten.Francesco Galietti fra konsulentselskapet Policy Sonar beskriver et nyvalg som en «eksistensiell trussel mot hele eurosonen».– Det er ikke overraskende at investorer flykter fra sårbare vekstmarkeder og Sør-Europa og søker trygghet i penger, sier sjefinvestor i Libra Investments, Yasuo Sakuma, til Reuters.(©NTB)

asia-børsene
Nyheter
Børs