Biotek-rally på rød børs

Etter en positiv åpning, har stemningen surnet på Oslo Børs. Hovedindeksen står i skrivende stund i 876,24, etter en nedgang på 0,41 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 2.359 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i USA i går og mye rødt i Asia før i dag.Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Britiske FTSE 100 faller marginalt, mens tyske DAX og franske CAC 40 er opp hhv. 0,1 og 0,5 prosent.Bulk for bilaksjerBilaksjer straffes etter Donald Trumps trussel om å innføre 25 prosent importavgift på biler .Økonomenes bekymringer er en toll som ligner på den allerede innført på stål og aluminium.Trump har også tatt til orde for en annen struktur på en evt. handelsavtale med Kina, og økt usikkerheten rundt forhandlingene.Gårsdagens referat fra forrige rentemøte i Federal Reserve antyder gradvise renteøkninger fremover.- Fed støtter fortsatt en gradvis normalisering i renten, og tegner er relativt positivt bilde av økonomien som vil fortsette å vokse over trend. Samtidig ble det kommunisert at inflasjonen trolig vil overskyte målet (2,0 prosent) for en liten periode, uten at det var noe problem for sentralbanken. I sum er Fed i rute for å heve renten på neste rentemøte i midten av juni, skriver Nordea i dagens morgenrapport.Senere i dag vil Den europeiske sentralbanken (ECB) publisere referatet fra sitt rentemøte i april.Fall på OPEC-rykterOljeprisene trekker nedover torsdag ettermiddagBrent-oljen faller 1,4 prosent til 78,63 dollar fatet, som er ned fra rundt 79,10 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 1,4 prosent til 70,87 dollar fatet.Reuters viser fortsatt til en potensiell produksjonsøkning fra OPEC, på bekymringer for Iran og Venezuela. Det vil i så fall være OPECs første produksjonsøkning siden 2016.- En mulig produksjonsøkning har satt bremsene på for oljeprisen i øyeblikket, så 80 dollar er et stort hinder å forsere. Hvis prisen kommer over der, vil dette intensiveres ytterligere og øke sannsynligheten for at OPEC vil gjøre noe. Det vil bli veldig vanskelig å komme over dette nivået på bærekraftig basis før OPEC-møtet, sier Commerzbank-strateg Carsten Fritsch til nyhetsbyrået.Sveaas cashet innPå Oslo Børs faller Equinor 1,9 prosent til 211,50 kroner.Ellers i olje går Aker BP tilbake én prosent til 301,60 kroner, mens DNO faller 0,9 prosent til 15,88 kroner etter en ny utbetaling fra KRG .Utslagene er generelt beskjedne blant de mest omsatte - begge veier.PGS utmerker seg negativt med et fall på 2,6 prosent til 40,79 kroner.Telenor faller én prosent til 167,60 kroner, mens Hydro står i minus 0,6 prosent på 50,16 kroner.Infront er ned 3,5 prosent til 28 kroner etter at Christen Sveaas har solgt seg ut av selskapet på kurs 27,50 kroner.Norwegian letterPå den positive siden finner vi Yara, som trekker opp 1,8 prosent til 343,80 kroner på dagens tredje høyeste volum.SEB-analytiker Jo Erlend Korsvold påpekte overfor TDN Direkt i går at det sesongmessige bunnpunktet for urea i år kan være nådd . - Da synes kanskje noen at det er attraktivt å gå inn, sa han.Norwegian er et lyspunkt etter gårsdagens lille nesestyver, og letter 7,0 prosent til 281,90 kroner.Laksen viser styrkeLakseprisene holder seg på et høyt nivå, og lakseaksjene viser styrke på børsen.Marine Harvest stiger 1,2 prosent til 168,30 kroner på dagens nest høyeste volum.Salmar klatrer 0,9 prosent til 360,80 kroner, mens Grieg Seafood spretter opp 1,4 prosent til 93,50 kroner.Lerøy Seafood er ned 1,3 prosent (70 øre) til 54,64 kroner, men er i realiteten opp siden aksjen i dag går eksklusive utbytte på 1,50 kroner.Biotek til toppsI toppen av vinnerlisten finner vi kjendistunge Induct, som stiger 19,3 prosent til 10,50 kroner på Merkur Market.Selskapet kunne i går fortelle om sin første avtale i Storbritannia .Targovax markerer seg med en oppgang på 11,0 prosent til 17,20 kroner på lovende resultater i den kliniske fase I/II studien med TG01.Testen av 32 pasienter med kreft i bukspyttkjertelen viste en medianoverlevelse for alle pasientene på 33,4 måneder, opp fra 27,6 måneder i den store studien ESPAC 4 der pasientene kun ble behandlet med kjemoterapi.Seadrill stiger 8,7 prosent til 3,56 kroner, mens Gaming Innovation Group (GIG) er opp 4,5 prosent til 5,21 kroner etter at SEB har tatt opp dekning med kjøp .Vi tar også med at Awilco LNG stiger 3,4 prosent til 4,82 kroner, og at Scanship Holding er opp 3,5 prosent til 4,11 kroner - begge på kvartalstall.Navamedic avanserer 3,6 prosent til 11,65 kroner, og vurderer nå flere strategiske alternativer for den globale lanseringen av Sippi.Oljemygg i rødtEkornes er for øvrig uendret på 137 kroner i kjølvannet av gårsdagens bud fra kinesiske Qumei Home Furnishing Group .Taperlisten toppes av Napatech, som faller 7,5 prosent til 12,40 kroner.Panoro Energy straffes med et kursfall på 4,5 prosent til 11,65 kroner etter sine kvartalstall.Archer og Techstep er ned hhv. 4,3 og 4,4 prosent.Europris går tilbake 6,7 prosent (1,90 kroner) til 26,60 kroner, men det meste av dette (1,70 kroner) er utbytte.