Biotek til bunns på børsen

Børs

Oslo Børs har karret seg inn i positivt terreng etter en volatil åpning.Hovedindeksen står i skrivende stund i 871,27, etter en oppgang på 0,42 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 2.623 millioner kroner.Futureshandelen peker mot oppgang fra start på Wall Street, etter at Italia-usikkerhet senket børsene i går. Milano-børsen er opp 2,3 prosent så langt i dag.Tviler på eurokriseBakgrunnen for usikkerheten er den italienske presidentens veto mot forslaget til ny finansminister.- Vetoet ble begrunnet i at presidenten mente at den foreslåtte euroskeptiske finansministeren kunne sette Italias økonomi i spill ved sin motstand mot euroen. Vetoet kom etter at Femstjernersbevegelsen og Ligaen nektet å finne en annen kandidat til ministerposten, og det var nok nettopp denne motstanden mot å finne en annen kandidat som har bidratt til at markedene nå tar høyde for at det har blitt en litt større, men fortsatt svært liten, sjanse for at eurosamarbeidet ryker, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets.Viktig er ifølge Aamdal også signalene fra de to partiene som ville danne regjering om at de vil lånefinansiere store utgiftsøkninger. Italia har allerede høy gjeld, både i forhold til BNP og i absolutte termer sammenlignet med andre euroland.- Det er tvilsomt hvor troverdig Italias trussel om å forlate EU faktisk er. Vi tror en eurokrise som i 2012 er svært lite sannsynlig, sier Barclays-strateg Hao Ran Wee til Reuters.Han er fortsatt positiv til veksten i eurosonen.Sånn sett nikker nok Wee anerkjennende til at den tyske detaljhandelen kom inn mye sterkere enn ventet i april.Tyske DAX viser vei blant øvrige toneangivende Europa-børser og stiger 0,7 prosent. Britiske FTSE 100 er opp 0,3 prosent, mens franske CAC 40 faller 0,1 prosent.Oljeprisen stigerI oljemarkedet avventer analytikere Saudi-Arabias og Russlands respons på evt. produksjonsbortfall fra Iran og Venezuela.Spenning knytter seg også til kommende helgs samtaler mellom Saudi-Arabia, Kuwait og De forente arabiske emirater.- Det vil trolig ta tid før vi får klarhet, skriver JBC Energy ifølge nyhetsbyrået i en oppdatering.Reuters-konsensus peker mot at råoljelagrene i USA falt 1,8 millioner fat i uken som gikk. Tallene slippes senere onsdag.Brent-oljen stiger 0,7 prosent til 75,92 dollar fatet, som er opp fra rundt 75,80 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,4 prosent til 66,99 dollar fatet.Oljeaksjer stigerPå Oslo Børs klatrer Equinor 1,4 prosent til 210,50 kroner på dagens høyeste volum.Ellers i olje stiger Aker BP 1,4 prosent til 299,40 kroner og DNO 2,8 prosent til 15,49 kroner.I oljeservice markerer PGS seg med 3,0 prosent oppgang til 40,25 kroner, mens seismikk-kollega og Aasulv Tveitereid-favoritt TGS klatrer 2,0 prosent til 271 kroner.Subsea-duoen Subsea 7 og Aker Solutions er opp hhv. 0,6 prosent til 122,30 kroner og 1,9 prosent til 54,20 kroner.SoloppgangUtslagene blant de mest omsatte aksjene er generelt beskjedne - begge veier.BW LPG utmerker seg positivt med en oppgang på 4,2 prosent til 32,70 kroner etter kvartalstall  og varsel om fusjon med Dorian LPG. Analytikere mener ifølge TDN Direkt at sammenslåingen vil være positiv for VLGC-sektoren, og gi det nye selskapet en markedsmakt som kan føre til høyere rater.Scatec Solar stiger 5,0 prosent til 56,40 kroner på sin kapitalmarkedsdag, der selskapet har lansert nye vekstmål .Følg kapitalmarkedsdagen LIVE Liker Fredriksen-tallPå den negative siden merker vi oss BW Offshore, som faller 4,1 prosent til 45,10 kroner etter sine kvartalstall .Vi tar også med at Salmar viser vei blant lakseaksjene med 1,1 prosent oppgang til 359,20 kroner, mens Golden Ocean står i minus én prosent til 66,70 kroner etter kvartalstall .Analytikere Hegnar.no har vært i kontakt med er fornøyde med tallene fra det John Fredriksen-dominerte rederiet.- Tallene var litt over forventning, trolig grunnet trading-aktivitet. Dividende overrasket på oppsiden, sier senioranalytiker Anders Redigh Karlsen i Danske Bank .- Justert driftsresultat (EBITDA) er tre millioner dollar høyere enn vår forventning, drevet av en snittinntjening for flåten på 15.600 dollar dagen, noe som er sterkt gitt flåtesammensetningen, sier analytiker Espen Landmark Fjermestad i Fearnley Securities.Biotek til bunnsI toppen av vinnerlisten finner vi Thin Film Electronics, som har startet full prosessering  av EAS-tags (electronic article surveillance) i San Jose, California.Aksjen stiger 7,2 prosent til 1,91 kroner.Bare to aksjer stiger mer.Merkur Market-noterte Sino Agro Food er opp 13,5 prosent til 3,62 kroner, mens Idex legger på seg 11,6 prosent til 3,16 kroner.I andre enden finner vi Nordic Nanovector, som straffes med et kursfall på 6,3 prosent til 54,60 kroner etter sine kvartalstall . Selskapet skriver i forbindelse med resultatfremleggelsen at det fortsatt er overbevist om Betalutins store potensial.Bare to aksjer faller mer.Navamedic topper taperlisten med et kursfall på 14,1 prosent til 11 kroner etter kvartalstall, mens Storm Real Estate er ned 10,4 prosent til 64 øre.

oslo børs
scatec solar
golden ocean
nordic nanovector
italia
oljeprisen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs