BNP-vekst skuffer litt i USA

BNP kommer inn noe svakere enn ventet.

Trader Gregory Rowe works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, April 2, 2018. Stocks closed sharply lower on Wall Street as technology companies took heavy losses and investors worried about escalating trade tensions with China. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs

Bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA steg 2,2 prosent på årsbasis i 1. kvartal 2018, viser reviderte tall fra amerikanske statistikkmyndigheter onsdag.Konsensus pekte ifølge Marketwatch mot 2,3 prosent vekst på årsbasis.2,2 prosent er for øvrig en nedjustering fra den foreløpige noteringen på 2,3 prosent.Tallet Fed ser påPrivat forbruk steg for øvrig 1,0 prosent i kvartalet.BNP-veksten i 4. kvartal 2017 var 2,9 prosent.Kjerneinflasjonen (PCE - personal consumption expenditures, eksklusive mat og energi), Federal Reserves foretrukne inflasjonsmål, steg 2,3 prosent i kvartalet, mot ventet 2,5 prosent.Les mer her.

Nyheter
Børs