Børsen åpner ned

Laksen viser styrke, og biotek-aksje fortsetter opp på gladmelding.

Børs

Etter å ha falt de første minuttene, pekte pilene oppover på Oslo Børs, før de nå snur nedover igjen fredag morgen.Hovedindeksen står etter 33 minutters handel i 872,33, ned 0,11 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 727 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av fall i New York i går og lyserøde børser i Asia tidligere i dag.Oljeprisen fallerUtsiktene til en potensiell produksjonsøkning fra OPEC, på bekymringer for Iran og Venezuela, fortsetter å tynge oljeprisene .Dette vil i så fall være OPECs første produksjonsøkning siden 2016.Brent-oljen faller fredag morgen 0,5 prosent til 78,43 dollar fatet, som er ned fra rundt 79,10 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 0,4 prosent til 70,44 dollar fatet.Ifølge Wall Street Journal uttalte Russlands oljeminister Aleksander Novak på St. Petersburg International Economic Forum torsdag at han vil diskutere en mulig lettelse i den gjeldende kuttavtalen med sine motparter fra Saudi-Arabia og andre OPEC-medlemmer.- Oljeprisen har begynt å drifte litt. Dette er på grunn av OPECs og Russlands steg mot økt produksjon ved juni-møtet, sier sjefsstrateg i AxiTrader Greg McKenna til Reuters.Liten DNO-smellPå Oslo Børs faller Equinor 0,1 prosent til 211,20 kroner. Selskapet har sammen med lisenspartnere besluttet å satse 1,9 milliarder kroner på boring av tre brønner til på Fram-feltet.Ellers i olje faller DNO 2,8 prosent til 15,34 kroner, mens Aker BP er opp 0,8 prosent til 299,80 kroner.Utslagene er generelt beskjedne blant de mest omsatte aksjene - begge veier.Yara faller 0,7 prosent til 342,60 kroner etter å ha utstedt et obligasjonslån på én milliard dollar, mens Telenor er ned rundt prosenten.Funcom forteller om god salgsstart for Conan Exiles, men så rødt i 1. kvartal , og markedet sender aksjen ned 4,3 prosent til 23,38 kroner.Odfjell Drilling faller 2,0 prosent til 36,50 kroner på tall .Stadig positiv laksLakseaksjer fortsetter å utmerke seg positivt.Marine Harvest stiger 0,7 prosent til 167,60 kroner, mens Salmar sprette opp 1,1 prosent til 367 kroner.B2Holding stiger 2,4 prosent til 18,90 kroner på knalltall .Targovax fortsetter oppturen fra i går, og stiger nye 3,9 prosent til 18,70 kroner på lovende studier .Rødt i oljeserviceSeabird Exploration har hentet 150 millioner kroner i en emisjon på kurs 16 øre, og faller 2,7 prosent til 21 øre.SpareBank 1 Ringerike Hadeland faller 6,3 prosent til 195 kroner etter at Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal har solgt 738.787 egenkapitalbevis til kurs 187 kroner.Oslo Axess-noterte Aega faller mest av alle, det vil si med 6,8 prosent til 82 øre på så langt.Element topper vinnerlisten, og stiger 4,3 prosent til 4,17 kroner på en forlenget samarbeidsavtale med Harmoneychain.De to jobber med å hamre ut betingelsene for utstedelse av Elements første iron-token, og avtalen for iron, nickel og steel til 30. juni 2019.

oslo børs
seabird exploration
emisjon
odfjell drilling
targovax
b2holding
Nyheter
Markedskommentarer
Børs