BP slår analytikernes forventninger

The oil producer BP company logo at a petrol station in London, Tuesday, Aug. 1, 2017. BP's second-quarter earnings slipped 5 percent as the Deepwater Horizon disaster continued to weigh on the company. (AP Photo/Caroline Spiezio) Caroline Spiezio

Kraftig oljeprisoppgang sender BPs resultater solid opp.

Den britiske oljekjempen BP, fikk et underliggende erstatningskostnadsresultat, som benyttes i stedet for nettoresultat, på 2,59 milliarder dollar i 1. kvartal 2018.Det tilsvarer en oppgang på 71 prosent fra 1. kvartal 2017.Det var på forhånd ventet 2,33 milliarder dollar, ifølge en analytikersammenstilling laget av Thomson Reuters.Høyere råpriser og stigende produksjonsnivå bidro en solid gjenoppretting i et av Europas største olje- og gasselskaper.BP viser i kvartalsrapporten til at gjennomsnittlig oljepris i kvartalet ble 67 dollar. Det er hele 13 dollar bedre enn gjennomsnittsprisen i samme kvartal i fjor.- Vi har levert nok et sterkt sett med resultater. Våre sikre og pålitelige operasjoner og sterk økonomisk leveranse har fortsatt i 2018, sier BPs administrerende direktør Bob Dudley i en uttalelse, ifølge CNBC.- Når vi nå beveger oss gjennom 2018, er vi fast bestemt på å fortsette å levere i tråd med våre operasjonelle mål og opprettholde kapitaldisiplin, samtidig som vi øker kontantstrømmen, la han til.Tallene fra BP viser at produksjonen i 1. kvartal økte til 3,7 millioner fat per dag. Det tilsvarer en økning på 6 prosent fra året før.NB! Se hele resultatet her.


Les også