- Dette blir ukens høydepunkter

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein trekker frem ukens høydepunkter innen finansverdenen.

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management tar i en oppdatering for seg ukens høydepunkter:«Handelskrigen mellom USA og Kina er foreløpig avblåst og det blir spennende om det kommer på plass nye avtaler for blant annet jordbruk og energi mellom stormaktene. Overraskende proteksjonisme fra Trump for å beskytte amerikansk bilindustri kan også bety at handelsutfordringer kommer til å fortsette å plage markedene fremover», skriver Rein.Det historiske møte mellom USA og Nord-Korea som skulle avholdes 12. juni er avlyst. Nord-Korea er dog villige til å diskutere og finne en løsning, og det ser nå ut til at møtet kanskje ikke blir avlyst likevel, dersom vi skal tillegge de siste tweetene til Trump noe verdi, fastslår Nordea-toppen.«Av andre viktige begivenheter kommer det en rekke makrotall. Fra USA får vi BNP, ISM, arbeidsledighet, forbrukertillitsindeksen, inflasjon og lønnsvekst. I Europa er nok inflasjonstallene det mest interessante. Fra Kina og Japan kommer PMIer. Vi får også indikatorer på arbeidsledigheten, detaljhandel og forbrukertillitsindeksen i Japan», heter det.Det starter blandet i Asia på morgenkvisten, mens børsene i USA holder stengt i dag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også