- Dette blir ukens viktigste nyheter

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein plukker ut ukens høydepunkter.

Rapporteringssesongen i USA er nå så godt som over, og bare 12 selskaper fra S&P 500 skal rapportere denne uken.«En av de sektorene som virkelig har en kraftig inntjeningsvekst er IT, der venter vi på selskaper som Cisco Systems og Salesforce. Dagligvaregiganten Walmart kommer også til å rapportere», skriver sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management i en oppdatering.«USA sine økonomiske sanksjoner mot Iran vil trolig være av den strenge sorten, men før vi bedømmer effekten av at USA trekker seg fra Iran-avtalen, må vi ha detaljene om hvilken linje USA kommer til å legge seg på. Samtidig er det en tilspisset situasjon hvor land som ønsker å beholde avtalen også kan bli sanksjonert av USA», skriver han.«Trump og Kim Jong-un vil fortsette fredsprossen i Singapore 12. juni. Kina er allerede i dialog med Nord-Korea og har bygget et godt fundament. Frem til møtet vil det være håp om en vellykket fredsprosess og samarbeid. «Team Trump» er også i forhandlinger med Kina og er fremdeles ikke i mål», heter det.«Av andre viktige begivenheter så har vi amerikansk detaljhandel, industriproduksjon og Philly Fed-indeksen. Vi får også BNP-vekst fra eurosonen, Tyskland, Norge og Japan, samt inflasjonstall fra Frankrike, Tyskland, Italia og Japan. Fra Kina får vi data på detaljhandel, industri og investeringer», skriver Rein.


Les også