Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,4 prosent, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6] prosent.«De asiatiske børsene endte blandet fredag, dog utslagene på de respektive børsene var relativt små (innenfor +/-0,3%). Med andre ord er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«De europeiske børsene endte mer ned i gårsdagens handel, da investorene lot seg skremme av Trumps beslutning om å trekke seg fra det avtalte møte med Nord-Korea. Vi venter for øvrig at mye av torsdagens aksjefall i Europa vil reverseres i dag, kanskje allerede i åpningsminuttene. Oljeprisen er svakt ned fra gårsdagens nivåer», fortsetter Berntsen.OljeprisenBrent-oljen faller 0,19 prosent til 78,64 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,16 prosent til 70,60 dollar fatet.  Til sammenligning ble ett fat Nordsjøolje omsatt for 79,12 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Oslo BørsHovedindeksen endte på 873,29 torsdag, etter en nedgang på 0,75 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 5.551 millioner kroner.Hele børskommentaren her USADe amerikanske børsene så rødt torsdag.Dow Jones falt 0,30 prosent til 24.811,76, Nasdaq marginale 0,02 prosent til 7.424,43, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,2 prosent til 2.727,76.Investorene likte ikke at president Donald Trump avlyste toppmøtet med Nord-Korea . Tidligere på dagen varslet også det amerikanske handelsdepartementet at en utredning av importtoll på biler er igangsatt.Hele USA-kommentaren her AsiaDe fleste toneangivende Asia-børsene trekker svakt nedover fredag.Som på Wall Street torsdag, liker ikke investorene at president Donald Trump har avlyst toppmøtet med Nord-Korea.I Tokyo stiger Nikkei riktignok 0,06 prosent til 22.449,41, men den bredere Topix-indeksen går tilbake 0,25 prosent til 1.771,22.I Shanghai er large cap-indeksen CSI 300 opp 0,1 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen trekker ned 0,1 prosent.I Hong Kong faller Hang Seng 0,3 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea går tilbake 0,2 prosent.Hele Asia-kommentaren herTekniske nivåer«Indeks har motstand ved 891 poeng, mens 840 og 820-823 er støttenivåer. Hovedindeksen har brutt ned gjennom gulvet i den kortsiktige trenden ved 888 poeng. Selv om den kortsiktig hurtig stigende trenden (markert i lys blå i chartet) nå muligens brytes så er den langsiktige stigende hovedtrenden fortsatt intakt, og gulvet i hovedtrenden går ved støttenivået ved 820 poeng», heter det fra Christiania Securities.

Dette skjer i dagResultater, Norge
 • Arendals Fossekompani
 • Odfjell Drilling
 • B2Holding
Vi tar også med at Spectrum og B2Holding avholder ordinær generalforsamlingMakro, Norge (SSB)
 • Godstransport med lastebil over grensen, 1. kvartal 2018
 • Betalingsstrømmer mellom Norge og utlandet, 1. kvartal 2018
 • Byggeareal, april 2018, foreløpige tall
 • Arbeidskraftundersøkelsen (AKU), sesongjusterte tall, mars 2018
SSB-tallene slippes kl. 08.00. To timer senere kommer også tall for norsk forbrukertillit i mai.Vi tar også med lønnsforhandlingene mellom Rederiforbundet og ansatte på flyterigger.Makro, utenlands
 • Tyskland (10:00), IFO-indeksen, mai
 • Storbritannia (10:30), BNP foreløpig, 1. kvartal
 • USA (14:30), Varige goder foreløpig, april
 • USA (16:00), Michigan-indeksen endelig, mai
Kilder: Oslo Børs, SSB, TDN Direkt

dette vil påvirke oslo børs
oljeprisen
oslo børs
wall street
usa
Dette skjer i dag
Nyheter
Børs