Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1] prosent.«Børsene i USA holder stengt i dag (Memorial Day), dermed må vi belage oss på lavere aktivitet enn vanlig på de europeiske børsene mandag», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«Impulsene fra Asia derimot er positive, godt hjulpet av lavere råvarepriser, samt økt sannsynlighet for at møte mellom USA og Nord Korea blir en realitet. Gitt at oljeprisen er ned hele to prosent fra nivåene på fredag, vil en del oljerelaterte aksjer her hjemme falle, i alle fall i åpningsminuttene», fortsetter Berntsen.«Når det er sagt, oljeprisen har falt etter at OPEC signalisere at de vil øke produksjonen på grunn av fare for eskalerende priser litt lengre frem i tid. Med andre ord, prisbevegelsene i oljemarkedet er styrt av OPEC og ikke av den underliggende utviklingen i verdensøkonomien, derfor er vi ikke bekymret for aksjemarkedets ve og vel», avslutter analysesjefen.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 1,83 prosent til 75,07 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 2,49 prosent til 66,19 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,65 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene har falt markert over helgen, samtidig som Saudi-Arabia og Russland sier de er klare til å øke produksjonen.Fredag kom meldinger om at de to landene diskuterer å øke oljeproduksjonen med 1 million fat pr dag, for å motvirke potensielle bortfall fra Iran og Venezuela.I tillegg viste Baker Hughes seneste riggtelling at antallet oljerigger i USA steg med 15 enheter til 859 rigger den seneste uken, samt at søndagens nyheter om at en amerikansk delegasjon er i samtaler med nordkoreanske representanter for å forberede et mulig toppmøte trolig også har bidratt til å redusere den geopolitiske risikoen i oljemarkedet.Oslo BørsOslo Børs falt markant fredag. Hovedindeksen endte ned 1,07 prosent til 863,98 etter å ha snust på 900 tidligere i uken. Tirsdag var indeksen oppe i all time high 895,43. Oslo Børs har falt fire dager på rad etter en flott start på mai.Fredagens omsetning endte på 5,3 milliarder kroner.Hele børskommentaren her USAOljeselskapene raste på USA-børsene etter at Opec åpnet for å øke oljeproduksjonen igjen. Ved børsslutt stod begge oljekjempene, Exxon Mobil og Chevron ned henholdsvis 2 og 3,5 prosent.Dow Jones endte ned 0,2 prosent til 24.753. Den bredere S&P 500 endte også ned 0,2 prosent til 2.721, mens Nasdaq steg 0,1 prosent til 7.434.Hele USA-kommentaren her AsiaFallende oljepriser har lagt en liten demper på Asia-børsene mandag morgen, men de fleste stedene er det likevel positiv utvikling.I Japan stiger Nikkei 0,03 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,21 prosent.Shanghai Composite klatrer 0,18 prosent, og Hang Seng i Hong Kong er opp 0,56 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,66 prosent, etter nye samtaler om et mulig toppmøte mellom Nord-Korea og USA.S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,57 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,36 prosent.Tekniske nivåer«Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,07 prosent til 863,98 poeng fredag, og har brutt ned gjennom gulvet i den kortsiktige trenden. Den lange stigende hovedtrenden er imidlertid intakt. Index har motstand ved 891 poeng, mens 840 og 820-823 er støttenivåer», heter det fra Christiania Securities.

Dette skjer i dagResultater
 • Byggma
 • Havyard Group
 • Jinhui Shipping and Transport
Makro
 • Norge: Oljeinvesteringer, 2. kvartal, kl. 08.00
 • Sverige: Handelsbalanse, april, kl. 09.30
 • Sverige: Detaljhandel, april, kl. 09.30
Annet
 • SSB: Boforhold, registrertbasert, 1. januar 2017, kl. 08.00
 • SSB: Kollektivtransport, 2017, kl. 08.00
 • Norge: Offentliggjøring av av statsobligasjonsauksjon, kl. 12.00
 • UK: Spring Bank Holiday, markedene stengt
 • USA: Memorial Day, markedene stengt
 • BW Offshore: Ordinær generalforsamling
 • Byggma: Ordinær generalforsamling
 • Havyard Group: Ordinær generalforsamling
Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)

dette vil påvirke oslo børs
oljeprisen
oslo børs
usa
wall street
asia-børsene
Nyheter
Børs