Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [-0,2, 0] prosent.«De asiatiske børsene endte ned tirsdag på grunn av svak utvikling i Europa mandag (EURO STOXX 50 ned 0,9 prosent). Med andre ord bør ikke stemningen i Asia i natt påvirke de europeiske børsene nevneverdig i dag», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«Oljeprisen har for øvrig stabilisert seg etter helgens fall, og handles nå for 75,6 dollar. Gitt OPECs nåværende samstemmighet, tilbøyelighet til å begrense produksjonen, sammen med positive utviklingstrekk i verdensøkonomien, tror vi fortsatt det er realistisk med en oljepris på 74 dollar i 2019 og 85 dollar i 2020. Når det er sagt, mye kan skje i denne perioden som endrer premissene for dette utfallet», fortsetter Berntsen.OljeprisenOljeprisene stiger svakt tirsdag, men er fortsatt langt unna å hente inn det tapte etter fredagens fall.Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,48 prosent til 75,66 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,47 prosent til 66,83 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,14 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Det er fortsatt spenning knyttet til Saudi-Arabias og Russlands produksjonsrespons på et eventuelt bortfall av volumer fra Iran og Venezuela, skriver TDN Direkt.- Investorerer har begynt å prise inn sannsynligheten for at Saudi-Arabia og Russland øker råoljeproduksjonen, etter diskusjoner sent forrige uke som tilsier at de var nær en avtale, sier analytikere i ANZ bank til Financial Times.Ellers sier en seniordirektør hos et viktig amerikansk oljeeksporterende selskap at USA ligger an til å eksportere 2,3 millioner fat råolje per dag i juni, hvorav 1,3 millioner fat per dag vil gå til Asia, melder Reuters.Spreaden mellom brent og WTI ligger nå på i underkant av ni dollar per fat, og dette gir asiatiske tradere mulighet til å redusere importen fra Midtøsten og Russland.- Vi diversifiserer mye fra andre regioner. Om Saudi Aramco fortsatt ikke reduserer prisene neste måned og Abu Dhabi National Oil Company følger etter, vil vi øke kjøpene våre av amerikansk råolje, sier en sørasiatisk oljekjøper til Reuters.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,52 prosent før den sluttet på 868,46 poeng. Det ble omsatt aksjer for tre milliarder kroner.Store selskaper som Yara og Hydro klatret henholdsvis 1,26 prosent og 1,44 prosent mens DNB falt 0,49 prosent.Hele børskommentaren her AsiaPolitisk uro i Italia og en oljepris som falt betydelig over helgen påvirker de asiatiske markedene.I Japan faller Nikkei 225-indeksen 0,76 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,61 prosent.Shanghai Composite går tilbake 0,59 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 0,18 prosent.Koreanske Kospi er ned 0,66 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller 0,62 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • FLEX LNG, Telefonkonferanse, kl. 08.00
Makro
 • Japan, ledighet, april
 • Frankrike, Forbrukertillit, mai, kl. 08.45
 • Sverige, Forbrukertillit, mai, kl. 09.00
 • EMU, M3 pengemengde, april, kl. 10.00
 • USA, S&P/Case Shiller-indeks, mars, kl. 15.00
 • USA, Forbrukertillit, mai, kl. 16.00
 • USA, Dallas fed, mai, kl. 16.30
 • USA, API, ukentlige oljelagertall, kl. 22.30
Annet
 • Norges Bank seminar om betalingssystemer og IKT i finanssektoren, kl. 09.00
 • SSB: Gjennomføring i videregående opplæring, 2012-2017, kl. 08.00
 • SSB: Elektrisitetspriser, 1. kvartal 2018, kl. 08.00
 • SSB: Bruk av IKT i offentlig sektor, 2018, kl. 08.00
 • SSB: Veitrafikkulykker med personskade, 2017, kl. 08.00
Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)

dette vil påvirke oslo børs
asia-børsene
oljeprisen
oslo børs
Nyheter
Børs