Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,4 prosent, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,3] prosent.«Aksjemarkedene verden over, har svekket seg en god del det siste døgnet. Politisk usikkerhet i Italia er en av årsakene til dette. Investorene frykter en potensiell svekkelse av eurosonen gitt at landet har stått uten regjering siden mars», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, politisk usikkerhet i Italia er intet nytt fenomen, da landet har skiftet regjering hele 65 ganger siden andre verdens krig. Med andre ord så finnes det gode argumenter for at denne situasjonen ikke er så alvorlig som finansmarkedene gir utrykk for», fortsetter Berntsen.«Oljeprisen har for øvrig holdt bra stand siden i går - kun ned 0,4 prosent. Dessuten, børsuro som dette gir som oftest en sterkere dollar, noe som er positivt for Equinor, da oljeinntektene i norske kroner blir høyere. Undertegnende har forvalteransvar for aksjeporteføljene i Netfonds Xtra-serien. To av disse porteføljene er investert i Equinor. Undertegnende eier ingen aksjer i selskapet.», avslutter analysesjefen.OljeprisenDet er fortsatt spenning knyttet til Saudi-Arabias og Russlands produksjonsrespons på et eventuelt bortfall av volumer fra Iran og Venezuela, skriver TDN Direkt.Brent-oljen er onsdag morgen ned 0,32 prosent til 75,15 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,06 prosent til 66,69 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,78 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oslo BørsOslo Børs opplevde i likhet med øvrige Europa-børser en meget svak formiddag. Det er den politiske usikkerheten i Italia som ligger som en klam hånd over markedet. Men i løpet av ettermiddagen hentet børsen seg nesten helt inn.Hovedindeksen endte ned bare 0,1 prosent til 867,58, etter å ha ligget rundt 10 poeng lavere tidligere på dagen.Omsetningen endte på 5,0 milliarder kroner.Hele børskommentaren her USADet var langt mellom lyspunktene på New York-børsene tirsdag kveld, etter langhelg. Dow Jones falt 1,6 prosent (392 punkter) til 24.361,45, mens S&P 500 endte ned 1,2 prosent til 2.689,86.Nasdaq kunne vise til en nedgang på 0,5 prosent til 7.396,59.Den uavklarte politiske situasjonen i Italia legger en demper også på Wall Street.President Sergio Mattarella har hindret de EU-skeptiske partiene Femstjernersbevegelsen (M5S) og Ligaen i å danne ny regjering. Dermed kan det gå mot nyvalg til høsten.– Valget vil minne om en folkeavstemning om EU og euroen, sier Francesco Galietti fra konsulentselskapet Policy Sonar til nyhetsbyrået Reuters.AsiaNikkei 225-indeksen gikk ned med 1,67 prosent etter åpningen og lå på 21.984,26 poeng, mens den bredere Topix-indeksen falt med 1,59 prosent til 1.733,75 i den tidlige handelen.Kort tid etter åpnet Hang Seng-indeksen i Hongkong ned 1,23 prosent til 30.109,37 poeng.De viktigste kinesiske børsene, som ofte er mindre påvirket av utviklingen i aksjemarkedene ellers i verden, åpnet også i minus og hovedindeksen i Shanghai gikk ned 1,23 prosent til 30.109,27 poeng.Nedgangen kommer etter at Wall Street og det europeiske markedet stupte tirsdag.Dette skjer i dagResultater

 • BOA OCV AS
 • Boa Offshore AS
 • BOA SBL AS
 • BW LPG Limited
 • BW Offshore Limited: 07:30, presentasjon 09:00
 • Golden Ocean Group Limited: telefonkonferanse 15:00
 • Havila Shipping ASA
 • Navamedic ASA (Se live webcast 08:00)
 • Nordic Nanovector ASA: 07:00 (Se live webcast 08:30)
 • Pioneer Property Group ASA
 • Posten Norge AS
 • Saga Tankers ASA
 • Songa Bulk ASA
 • Veritas Petroleum Services B.V.
Makro
 • Japan, detaljhandel foreløpig, april
 • Norge: Detaljomsetning, april 08:00
 • Norge: Lønnsindeks, 1.kv. 08:00
 • Norge: Varekonsum, april 08:00
 • Frankrike: BNP foreløpig, første kvartal 08:45
 • Spania: KPI foreløpig, mai 09:00
 • Sverige: BNP, første kvartal 09:30
 • Tyskland: Ledighet, mai 09:55
 • Tyskland: KPI foreløpig, mai 14:00
 • USA: ADP-rapporten, mai 14:15
 • USA: Grossistlagre foreløpig, april 14:30
 • USA: BNP revidert, første kvartal 14:30
 • USA: Handelsbalanse, april 14:30
 • USA: Redbook detaljsalg 14:55
Annet
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
 • Scatec Solar: Kapitalmarkedsdag 09:30-12:30
 • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30
Kilder: TDN Direkt og Oslo Børs

dette vil påvirke oslo børs
wall street
usa
asia-børsene
oljeprisen
oslo børs
Nyheter
Børs