Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6] prosent.«Sterke makrotall fra Kina, høyere oljepris, samt redusert Italia-frykt er det de europeiske investorene har å forholde seg til i dag. Med andre ord, dagens premisser er stikk motsatt av de vi hadde i går», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«Makrotallene fra Kina, PMI-indeksen, kom inn på 51,9 poeng, 0,6 poeng høyere enn ventet. Tallene indikerer at den underliggende veksten i Kina både er sterk, men også ligger an til å bli sterkere fremover. OECD publiserte for øvrig sine økonomiske prognoser i går, der de ser for seg at verdensøkonomien kan komme til å vokse med fire prosent i 2019. Med mindre noe uforutsett skulle inntreffe, er dette godt nytt hva angår verdens aksjemarkeder det neste året», fortsetter Berntsen.«Oljeprisen er opp over én prosent fra gårsdagens nivåer, etter meldinger om at OPEC ikke vil endre oljetilbudet til tross for økt sannsynlighet for at markedet strammer seg til ytterligere», avslutter analysesjefen.OljeprisenOljeprisen snudde svakt opp igjen tirsdag, og onsdag var det full fres i oljeprisen igjen. Onsdag kveld var lettoljen opp 1,63 dollar til 68,36 dollar. Brent steg hele 2,09 dollar til 77,58 dollar.Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,18 prosent til 77,36 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,10 prosent til 68,14 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,57 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Markedet er i ferd med å fordøye og tolke ryktene om at produksjonskuttene kanskje er over og at Russsland kan leve med en oljepris på 60 dollar. Det er dessuten tre uker til OPEC-møtet og det er slett ikke sikkert at det er enighet om å oppheve kuttene.Oppgangen var også ifølge Bloomberg som følge av en kombinasjon av svakere dollar, lavere oljelagre og signaler fra Kina som kan tyde på at faren for en handelskrig ikke er helt over.Oslo BørsHovedindeksen endte på 870,62 onsdag, etter en oppgang på 0,35 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.858 millioner kroner.Hele børskommentaren her USATirsdag ramlet børsene i New York på usikkerhet knyttet til den politiske situasjonen i Italia og kursras for italienske banker. Onsdag hadde investorene ristet av seg mye av frykten og sendte børsene opp igjen, hjulpet av et løft i oljeprisen og full fres i energiaksjer.Ingen brydde seg om ordlyden i den anekdotiske gjennomgangen av amerikansk økonomi, der det både ble snakket om moderat vekst i økonomien og prisene. Stort sett alle har allerede priset inn en renteheving i juni og dagens Beige Book  rokket ikke ved det.Dow Jones hentet inn igjen mye av tirsdagens fall og endte opp 306,3 poeng, tilsvarende 1,26 prosent. S&P 500 steg 1,27 prosent til 2.724,01, mens Nasdaq endte opp 0,89 prosent til 7.462,4Hele USA-kommentaren her AsiaNikkei-indeksen stiger 0,75 prosent til 22.182,95, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,60 prosent til 1.746,58.Shanghai Composite styrker seg 1,33 prosent, mens Hang Seng og Kospi-indeksen er opp henholdsvis 0,81 prosent og 0,43 prosent. Det samme gjør Australske S&P/ASX 200, som er opp 0,40 prosent. Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Otello Corporation ASA (08:00), Felix Konferansesenter
 • Höegh LNG Holdings Ltd (07:00), Webcast og telefonkonferanse (09:00)
 • Frontline Ltd., Webcast og telefonkonferanse (15:00), Webcast (17:00)
 • MPC Container Ships ASA
 • Aega ASA
Resultater, utenlandske
 • Golar LNG Partners
 • Golar LNG
 • Ship Finance
Makro
 • Japan, Industriproduksjon foreløpig, mai
 • Kina, PMI industri, mai
 • Kina, PMI tjenester, mai
 • Norge (08:00), Kredittindikator K2, april
 • Frankrike (08:45), KPI foreløpig, mai
 • Spania (09:00), BNP endelig, første kvartal
 • Norge (10:00), Valutatransaksjoner, juni
 • EMU (11:00), Ledighet, april
 • EMU (11:00), KPI foreløpig, mai
 • Italia (11:00), KPI foreløpig, mai
 • USA (14:30), Førstegangssøkende ledighetstrygd
 • USA (14:30), Privat inntekt og privat forbruk, april
 • USA (15:45), Chicago PMI, mai
Annet
 • STB, Kapitalmarkedsdag i London (10:00-13:00)
 • Finansnæringens digitaliseringskonferanse 2018,
 • Radisson Blu Plaza Hotel (08:30-16:00)
 • USA (16:30), DOE, ukentlige gasslagertall
Kilder: TDN Direkt og Oslo Børs

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
oljeprisen
wall street
usa
asia-børsene
Nyheter
Børs