Doblingskandidat steg 24 prosent på gode nyheter

Oslo Børs klarte å riste av seg den nervøse stemningen. Aksjen DNB Markets mener er en doblingskandidat var aller best etter å ha sluppet nyheter.

Børs

Oslo Børs opplevde i likhet med øvrige Europa-børser en meget svak formiddag. Det er den politiske usikkerheten i Italia som ligger som en klam hånd over markedet. Men i løpet av ettermiddagen hentet børsen seg nesten helt inn. Hovedindeksen endte ned bare 0,1 prosent til 867,58, etter å ha ligget rundt 10 poeng lavere tidligere på dagen.Omsetningen endte på 5,0 milliarder kroner.Italia Krisen i Italia fører til aksjefall over store deler av verden. President Sergio Mattarella har hindret de EU-skeptiske partiene Femstjernersbevegelsen (M5S) og Ligaen i å danne ny regjering. Dermed kan det gå mot nyvalg til høsten.– Valget vil minne om en folkeavstemning om EU og euroen, sier Francesco Galietti fra konsulentselskapet Policy Sonar til nyhetsbyrået Reuters.OljeprisenOljeprisene stiger svakt tirsdag, men er fortsatt langt unna å hente inn det tapte etter fredagens fall.Brent-oljen er opp 0,6 prosent til 75,78 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,7 prosent til 66,96 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,14 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Det er fortsatt spenning knyttet til Saudi-Arabias og Russlands produksjonsrespons på et eventuelt bortfall av volumer fra Iran og Venezuela, skriver TDN Direkt.Equinor steg 1,1 prosent til 207,60 kroner.Norsk HydroNorsk Hydro steg 3,2 prosent til 51,70 kroner.De føderale myndighetene i Brasil hevder Norsk Hydros siste tiltak for å håndtere lekkasjer av avfallsvann ved Alunorte-anlegget er nærmere å tilfredsstille deres forventninger.Ministerio Publico har tidligere levert et forslag til Term of Conduct Adjustement, hvorpå Hydro fredag leverte et motforslag.Hydros forslag inneholder ifølge Ministerio Publico Federal tiltak rettet mot lokalsamfunnet samt tiltak for å garantere sikkerheten ved rødslamdeponiene, produksjonsprosessen og selskapets kriseplaner ved Alunorte-anlegget, skriver TDN Direkt.Analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto sier til nyhetsbyrået at uttalelsen viser at det er bevegelse mellom partene.- Nå har det gått en god stund, situasjonen har vart i rundt tre måneder, og dette tyder på at man nærmer seg noe. Det er nok det markedet reagerer på, sier han.Nordic Nanovector Nordic Nanovector ASA melder at Paradigme fase 2b-forsøkene med Betalutin er godkjent i Norge. Den første pasienten ventes dosert i løpet av 1. halvår 2018.DNB Markets har en kjøpsanbefaling med 12 måneders kursmål på 110 kroner.Aksjen spratt opp 24 prosent til 58,25 kroner.Bergen GroupBergen Group er tildelt en femårig rammeavtale med en internasjonal operatør på norsk sokkel.Kontraktsummen er på 40-60 millioner kroner for perioden frem til 2023.Aksjen ble belønnet med en kursoppgang på 7,3 prosent til 1,76 kroner.HavyardHavyard Group meldte om et resultat etter skatt på minus 7,0 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot 3,5 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,17 kroner, mot 0,21 kroner ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 465,7 millioner kroner, sammenlignet med 361,7 millioner kroner i 1. kvartal 2017.Aksjen stupte 11,8 prosent 13,50 kroner.Interoil Exploration & ProductionInteroil Exploration & Production melder om et resultat etter skatt på minus 0,3 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 1,4 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0 dollar, mot minus 0,01 dollar ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 6,2 millioner dollar, sammenlignet med 3,7 millioner dollar i 1. kvartal 2017.Aksjen falt 4,9 prosent til 2,92 kroner. 

nordic nanovector
Nyheter
Markedskommentarer
Børs