Dow Jones ned nesten 400 punkter

Usikkerhet sendte USA-børsene ned tirsdag kveld.

Richard Drew
Børs

Det var langt mellom lyspunktene på New York-børsene tirsdag kveld, etter langhelg. Dow Jones falt 1,6 prosent (392 punkter) til 24.361,45, mens S&P 500 endte ned 1,2 prosent til 2.689,86.Nasdaq kunne vise til en nedgang på 0,5 prosent til 7.396,59.Det er den uavklarte politiske situasjonen i Italia som legger en demper på børser over hele verden. President Sergio Mattarella har hindret de EU-skeptiske partiene Femstjernersbevegelsen (M5S) og Ligaen i å danne ny regjering. Dermed kan det gå mot nyvalg til høsten.– Valget vil minne om en folkeavstemning om EU og euroen, sier Francesco Galietti fra konsulentselskapet Policy Sonar til nyhetsbyrået Reuters.Dagens makroDen amerikanske indeksen for konsumentenes forventninger var som ventet 128,0 i mai. Indeksen er nær det høyeste nivået på 18 år, melder Marketwatch.com.Tall fra USA viser at boligprisene i et område med 20 byer i landet steg med 6,8 prosent i mars, i forhold til året før, viser S&P Case-Shiller-indeksen.Det var ventet en økning på 6,5 prosent.

wall street
Nyheter
Børs