Einar Løvoll har tjent over 45 mill. på eget fond

Pareto-forvalter Einar Løvoll har tjent over 45 millioner kroner på å putte alle sparepengene sine i fondet han selv forvalter.

Børs

Einar Løvoll har forvaltet fondet Pareto Aksje Norge siden oppstarten i 2001. DNs aksjonærregister og regnskapene til Løvolls personlige investeringsselskap EL Finans viser at Pareto-forvalteren har puttet alle sine sparepenger i fondet han selv forvalter.De siste årene har fondet Pareto Aksje Norge ifølge avisen vært Løvolls eneste investering, og aksjeandelene var ved inngangen til 2017 verd drøyt 94 millioner kroner. Det tallet inkluderer en papirgevinst på over 45 millioner kroner, sammenlignet med det som er Løvolls kostpris for fondsandelene.Løvoll henviser spørsmål om fondet til investeringsdirektør Finn Øystein Bergh i Pareto.- Einar og andre forvaltere med store investeringer i egne fond demonstrerer solid tiltro til egen filosofi og metodikk, sier Bergh til DN.

pareto
forvalter
fond
investering
Nyheter
Børs