Erik Bruce: - Rentehevingen kan henge i en tynn tråd

Ekspertene er enige om én ting før inflasjonstallene for april kommer; Prisveksten vil være lavere enn anslaget til Norges Bank.

- Hvis ikke inflasjonen kommer opp denne gangen, så henger rentehevingen i september i en tynn tråd, sier sjeføkonom Erik Bruce i Nordea Markets til DN.no.Anslaget til Norges Bank er på 1,6 prosent, mens Nordea Markets' anslag er på 1,5 prosent.Snittet for hva analytikerne forventer er 1,4 prosent, og det er ifølge nettstedet det DNB Markets og deres makroøkonom Jeanette Strøm Fjære har lagt seg på.Handelsbanken venter også en prisøkning til 1,4 prosent, men seniorøkonom Marius Gonsholt Hov ser flere mørke skyer på himmelen.- Det tikker stadig inn svake tall. Varekonsumet var svakere, industriproduksjonen skuffet, veksten i bygg og anlegg har flatet ut, så det er flere tegn på at det ikke har gått så bra med norsk økonomi i 1. kvartal som man har håpet på, sier Hov til DN.no.