Fearnley Securities om Golden Ocean

John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean innfrir i 1. kvartal, ifølge analytikerne i Fearnley Securities, Espen Landmark Fjermestad og Peder Nicolai Jarlsby.

Børs

John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean meldte onsdag morgen om et resultat før og etter skatt på 16,7 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 17,9 millioner dollar i samme periode året før.  Ifølge TDN Finans var forventningen 13 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,12 dollar, mot minus 0,17 dollar ved samme korsvei i fjor. Høyere enn ventet- Justert EBITDA er tre millioner dollar høyere enn vår forventning, drevet av en snittinntjening på flåten på 15.600 dollar dagen, som er sterkt gitt flåtesammensetningne, kommenterer analytiker Espen Landmark Fjermestad i Fearnley Securities til Hegnar.no.Justert EBITDA endte i 1. kvartal på 53,3 millioner dollar, mot 17,5 millioner dollar i tilsvarende kvartal i 2017.Fearnley-analytikerne Landmark Fjermestad og Peder Nicolai Jarlsby viser også til at utbyttet på 10 cent er tre cent høyere enn meglerhuset regnet med i forkant.- I tillegg ser vi at de har fikset tre-fire Capesizers til i løpet av kvartalet, noe som gjør at 12 av 38 Capesizers har sikret inntjening på rundt 18.000 dollar dagen for de resterende ni måneder av 2018, sier Fjermestad.Anbefaler «kjøp»Fearnley Securities opererer med en kjøpsanbefaling av aksjen.Golden Ocean står i åpningsminuttene på Oslo Børs i 67,50 kroner, opp 0,15 prosent.

john fredriksen
golden ocean
golden ocean group
fearnley securities
Nyheter
Børs