Fem aksjer som ville torpedert porteføljen din på 130 dager

Årets 19. børsuke går mot slutten, og mange investorer har kunne glede seg over stadig nye rekordnoteringer på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 880,23 poeng, opp 0,19 prosent, noe som betyr at Oslo Børs er opp 6,07 prosent den siste måneden og 8,08 prosent hittil i år.Ikke alle er med på festlighetene. Verst start på 2018 har det vært for aksjonærene i Sino Agro Food, som har opplevd et kursfall på 71,40 prosent. Bare i løpet av den siste uken har aksjen falt 14,48 prosent.For noen uker siden kunne vi lese i Finansavisen at Sino Agro-aksjonærer, med Arne Fredly i spissen, har bedt Oslo Børs, Finanstilsynet og amerikanske SEC om å granske selskapet.Det er heller ikke mye å skryte av for aksjonærene i Norwegian Energy Company, I.M. Skaugen, SeaBird Exploration og Hugo Games hvor aksjene er ned henholdsvis 60,42 prosent, 55,56 prosent, 49,21 prosent og 45,511 prosent siden nyttår.Det er verdt å merke seg at Norwegian Energy Company faktisk er opp 14 prosent den siste uken mens aksjonærene i SeaBird Exploration ser aksjen stige 8,55 prosent hittil i dag.11 aksjer har falt mer enn 30 prosent eller mer hittil i år mens 18 aksjer er ned 25 prosent eller mer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også