Fire aksjetips for alle som er glad i utbytte

Sjefanalytiker bytter ut én aksje.

Norne Securities og sjefanalytiker Karl-Johan Molnes tar Europris inn i sin anbefalte utbytteportefølje for april.Sparebank 1 SMN ryker ut.- Vi tar inn Europris fordi selskapet vil betale et utbytte på 1,70 kroner per aksje, eller 6,1 prosent for dem som eier aksjen på generalforsamlingsdatoen 23. mai, forklarer Molnes i en ny rapport.Les også: Dette er kanskje de beste aksjene nå- Uegnet for kistebunnenIfølge sjefanalytikeren trenger du ikke å handle jevnlig på Europris for å like aksjen.- Det er det nok av andre som vil gjøre for deg i år, påpeker han.Samtidig gjør Molnes oppmerksom på at aksjen kommer til å svinge en del.- Europris er ikke en aksje du kan kjøpe og legge på kistebunnen i ti år og forvente at det skal bli en stabil perfekt reise. Den lave verdivurderingen med P/E (aksjekurs/resultat per aksje) på 11 og utbytte på 6,0 prosent gir god beskyttelse for risikoen i år, men på lengre sikt må Europris regne med økt konkurranse fremover fra andre billigkjeder, fortsetter han.Nornes utbytteporteføljeEuropris («må eies på generalforsamlingsdato 23. mai», 6,1 prosent)Sparebank 1 BV («attraktiv verdivurdering, utbytte betalt for i år», 7,9 prosent)Statoil («sterk kontantstrøm, kvartalsvise utbytter», 3,5 prosent)Telenor («må eies på generalforsamlingsdato i dag, 2. mai», 5,8 prosent)