Firedoblings-kandidat til værs på elendig børs

Oljeprisen ødela for børsen fredag, men en liten aksje ble vinner etter superpositiv analyse.

Børs

Oslo Børs falt markant fredag. Hovedindeksen endte ned 1,07 prosent til 863,98 etter å ha snust på 900 tidligere i uken. Tirsdag var indeksen oppe i all time high 895,43. Oslo Børs har falt fire dager på rad etter en flott start på mai.Fredagens omsetning endte på 5,3 milliarder kroner.OljeprisenOljeprisen fortsetter ned fredag etter spekulasjoner om økt oljeproduksjon fra Opec+.TDN Direkt melder at en rekke medier skriver at ikke navngitte kilder at Saudi-Arabia og Russland vil diskutere en produksjonsøkning på én million fat pr dag fra Opec og de ti andre landene som er del av den nåværende produksjonskuttavtalen under kartellets møte i Wien 22. juni.Den saudiarabiske energiministeren Khalid al-Falih uttalte i tillegg at en gradvis økning i oljetilbudet i andre halvår av 2018 er sannsynlig.Brent-oljen handles for 76,65 dollar fatet, ned 2,7 prosent, mens den amerikanske lettoljen er ned 3,2 prosent til 68,44 dollar fatet.OljeaksjeneIndekstunge Equinor, som de fleste av oss kjenner bedre som Statoil, endte ned 2,7 prosent til 205,50 kroner.DNO ramlet 6,2 prosent til 14,80 kroner, mens Aker BP falt 2,0 prosent til 291,40 kroner.Meglerhus spår kursfestGentian Diagnostics seilte opp som den største vinneren. Aksjen steg 8,8 prosent til 46,80 kroner på Merkur Market. Men oppsiden er fortsatt formidabel, skal vi tro Arctic Securities. Ifølge Finansavisen opererer meglerhuset med et kursmål på hele 170 kroner. Arctic peker på at selskapet nok en gang leverte bedre tall enn ventet. Samtidig viste selskapet potensial for vekst.Lakseprisen møter veggenForrige fredag meldte IntraFish om en mulig historisk lakseprisrekord for uke 21, med priser over 80 kroner kiloen. Det nivået skulle ikke holde så lenge, skriver TDN Direkt.- Det har vært en merkelig uke. Prisen holdt seg sterkt helt til i går ettermiddag. Da falt den to-tre kroner, men i dag kom smellen. Sammenlignet med forrige fredag er vi ned rundt ti kroner, og prisen ligger an til å ende rett under 70 kroner kiloen, sier en eksportør til IntraFish.Marine Harvest falt 1,4 prosent, mens Salmar og Lerøy endte ned 2,5 og 2,4 prosent.Crayon Crayon steg over 20 prosent på onsdag, for så å falle 3,5 prosent torsdag. Fredag var aksjen tilbake i toppen av vinnerlisten med en oppgang på 8,8 prosent til 21 kroner. En budkamp kan være nært forestående i selskapet.Onsdag morgen ble det kjent at SoftwareONE AG hadde kjøpt seg opp  til 8,9 prosent. Samme ettermiddag kom meldingen om at Kypros-baserte ITIFS har kommet seg over 10 prosent .Sparebank 1 Markets-analytiker Petter Kongslie uttalte da til TDN Direkt at det er rimelig å si at selskapet nå er i spill.Funcom Funcom kunne forteller om god salgsstart for Conan Exiles da tallene for 1. kvartal ble lagt frem, men tapte penger i kvartalet. Markedet sendte aksjen ned 6,6 prosent til 22,80 kroner.Seabird stupte etter emisjon Seabird Exploration har hentet 150 millioner kroner i en emisjon på kurs 16 øre, og falt 10,5 prosent til 19,8 øre.Liten sparebank ble børstaper SpareBank 1 Ringerike Hadeland falt 7,2 prosent til 193 kroner etter at Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal har solgt 738.787 egenkapitalbevis til kurs 187 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs