Forbered deg på bankstreik

Har du et ærend i en bankfilial, bør du gjøre det nå. Torsdag kan det være bankstreik, men Finans Norge mener folk ikke trenger å hamstre kontanter.

Børs

Partene i finansnæringen sitter onsdag i innspurten hos Riksmekleren. Blir de ikke enige innen midnatt, kan 21.000 ansatte i banker og forsikringsselskaper gå ut i streik. Det kan få store konsekvenser, men Finans Norge forsikrer om at de fleste betalingssystemer likevel vil fungere som normalt – i hvert fall inntil videre.– I utgangspunktet skal alt fungere, men det er lav bemanning, og hvis det skulle skje uforutsette driftsproblemer, har man ikke folk til å rette på det, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge til NTB onsdag formiddag.Betaling av regninger, bruk av bankkort, overføringer i nettbanken og slike tjenester skal altså i utgangspunktet være mulig også om det blir en storstreik i finansnæringen.Da det var fare for bankstreik i 2003, meldte mediene om at folk sto i lange køer for å hamstre kontanter fra minibankene i forkant.– Dette er ikke nødvendig nå, mener Fåne.En rekke bankfilialer kan imidlertid bli nødt til å stenge.– Hvis du har behov for å gjøre ærend i en fysisk bankfilial, kan det være lurt å gjøre det i dag, sier Fåne.

Nyheter
Børs