Fredriksen-trio viste vei

USA-gufs dempet lettelsesrally.

Børs

Hovedindeksen endte på 875,52 torsdag, etter en oppgang på 0,56 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 11.635 millioner kroner.HandelsfryktÅpningen på Wall Street har vært urolig etter gårsdagens rally.Markedet liker ikke USAs bekreftelse av at toll innføres på stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico 1. juni.Dette tar ifølge Financial Times USA nærmere en handelskrig med land som har vært USAs allierte i lang tid.På makrofronten falt jobless claims mer enn ventet, mens konsumprisene steg mer enn ventet.Bruktboligsalget skuffet derimot stort.Toneangivende Europa-børser endte i rødt.Britiske FTSE 100 falt 0,15 prosent, tyske DAX 1,4 prosent og franske CAC 0,5 prosent.Italia-lettelseItalia, på sin side, øyner nå en mulighet for å unngå nyvalg. Milano-børsen nøyde seg med et fall på 0,06 prosent torsdag.- Lederne for Ligaen og Femstjernersbevegelsen har gjenopptatt samtaler om å danne regjering. Femstjernersbevegelsen skal i tillegg være villig til å flytte den foreslåtte euroskeptiske finansministeren til en annen post, skriver Nordea-analytiker Joakim Bernhardsen torsdag.Ifølge ING-strateg Martin Van Vliet ser partene ut til å ha fått én dag på seg.- Rallyet i markedet uttrykker håp om at nyvalg kan unngås, sier han til Reuters.DNB-analytiker Marit Øwre-Johnsen peker også på gårsdagens vellykkede statsgjeldsauksjon.- Denne vitnet om god budgivning, men slo samtidig fast at risikopremien knyttet til italienske statsgjeld har steget markert, skriver hun i en oppdatering.Investorene liker også at optimismen blant innkjøpssjefene i Kinas store industrisektor er i sterk vekst. PMI i mai var den høyeste på åtte måneder.Oljeprisen i rødtOljeprisene trekker i ulike retninger torsdag ettermiddag.Brent-oljen står i 78,12 dollar fatet, opp 0,8 prosent i dagens handel, som er godt opp fra rundt 76,60 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 1,5 prosent til 67,64 dollar fatet, og her spiller nok forventninger om stigende råoljelagre i USA inn.Premien på Brent sammenlignet med WTI nærmer seg dermed hele 11 dollar fatet.- Brent/WTI går bananas. Jeg tror det må være noe som ligner på kapitulasjon i spreaden mellom de to kontraktene, sier råvarestrateg Ole Hansen i Saxo Bank til Reuters.Den økte premien gjør amerikansk råoljeeksport mer konkurransedyktig i forhold til eksporten linket til Brent-prisen.Samtidig øyner markedet høyere OPEC-produksjon senere i år.- Hvis dette er en reell korreksjon, bør prisen falle til lavt 70-tall eller til og med til midten av 60-tallet. Markedet må være forsiktig før OPEC-møtet, sier analysesjef for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop, til nyhetsbyrået.Oljeaksjer i flytPå Oslo Børs steg Equinor 2,0 prosent til 215,30 kroner. DNO klatret 2,5 prosent til 15,90 kroner, mens Aker BP falt 0,3 prosent til 299 kroner på dagens klart høyeste volum.Flere oljerelaterte aksjer var i fint driv, og Subsea 7 markerte seg med 3,1 prosent oppgang til 124,80 kroner.HSBC har ifølge Reuters høynet kursmålet for aksjen fra 123,41 til 132 kroner.TGS steg 1,7 prosent til 275,10 kroner, og Borr Drilling 2,9 prosent til 42 kroner etter dagens kvartalstall .BW Offshore fortsatte opp nye 3,2 prosent til 47 kroner i kjølvannet av gårsdagens tall .Fredriksen-trippelMen vinnerlisten toppes av Frontline, som ble belønnet med 10,8 prosent oppgang til 47,50 kroner på kvartalstall .Clarksons Platou-analytiker Frode Mørkedal mener tallene var bedre enn ventet, og trekker også Frontlines lånefasiliteter i et for tiden svakt tankmarked.- Selskapet har bra med likviditet. De har et «rammelån» fra Fredriksen på 275 millioner dollar, der 135 millioner dollar er trukket ut. Så skulle ratene forbli lave, har de muligheten til å dekke tapene med å låne opp, sier han til TDN Direkt.- Riktignok forfaller lånet i mai 2019, men den ble forlenget med 12 måneder i februar så vi tror en ny forlengelse kan være mulig om nødvendig. De har derfor en gavepakke fra Fredriksen som gjør at vi tror de overlever nedturen uten å trykke nye aksjer, fortsetter Mørkedal overfor nyhetsbyrået.Et annet John Fredriksen-dominert rederi, Golden Ocean, spratt opp 7,3 prosent til 70,65 kroner etter gårsdagens kvartalstall , som analytikerne var nokså fornøyde med .Solstad Farstad, der Fredriksen også er på eiersiden, steg 4,4 prosent til 5,75 kroner etter Brasil-kontrakt .Storebrand-løftBlant de aller mest omsatte merker vi oss at Telenor steg 2,4 prosent til 168,55 kroner på dagens tredje høyeste volum.Storebrand var lenge markant opp i løpet av sin kapitalmarkedsdag  i London, men endte bare marginalt opp på 66,90 kroner.Tomra steg 4,2 prosent til 187 kroner.På den negative siden utmerket Orkla seg, med 2,8 prosent nedgang til 73,80 kroner.DNB falt 1,7 prosent til 146,50 kroner, mens Marine Harvest gikk tilbake 0,8 prosent til 163,70 kroner.Rederi straffetPå toppen av taperlisten finner vi Höegh LNG , som ble straffet med et kursfall på 9,1 prosent til 44,90 kroner etter sine kvartalstall.Atlantic Petroleum kom nærmest på minus 7,5 prosent til 8,60 kroner, mens REC Silicon gikk tilbake med 7,3 prosent til 1,20 kroner.Nordic Nanovector fortsatte fallet i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall , og falt nye 7,0 prosent til 50,95 kroner.Vi tar også med North Energy og Element, som falt hhv. 4,1 prosent til 1,88 kroner og 3,2 prosent til 3,90 kroner på kvartalstall .Mer soloppgangBlant dagens største vinnere må vi også ta med Otello Corporation (tidligere Opera), som steg 9,6 prosent til 21,30 kroner etter kvartalstall .Vi merker oss også at Hexagon Composites la på seg 8,2 prosent til 24,35 kroner.En annen gassaksje, Nel, markerte seg med en oppgang på 8,0 prosent til 3,12 kroner.Scatec Solar steg 6,4 prosent til 60,30 kroner etter at Pareto Securities høynet kursmålet i kjølvannet av gårsdagens kapitalmarkedsdag.

oslo børs
oljeprisen
frontline
golden ocean
handelskrig
italia
Nyheter
Markedskommentarer
Børs