Goldman Sachs og UBS tar grep i Røkke-aksje

Meglerhusene Goldman Sachs og UBS ser nærmere på Aker BP.

Goldman Sachs gjenopptar ifølge en analyse dekning av Aker BP med en nøytralanbefaling og kursmål på 264,90 kroner, skriver TDN Direkt.Samtidig oppgraderer UBS aksjen til en kjøpsanbefaling fra en nøytralanbefaling med kursmål på 340 kroner.Vil ikke holde trittGoldman Sachs viser ifølge nyhetsbyrået til at Aker BP har lykkes med oppkjøp og å få mer ut av eksisterende felt.Ettersom selskapet nå er i ferd med å bruke opp fremførbart skatteunderskudd, ventes ikke veksten i kontantstrømmen å holde tritt med produksjonsveksten.Meglerhuset mener det nå er vanskeligere for Aker BP å finne attraktive oppkjøp som vesentlig endrer verdsettelsen av selskapet, både på grunn av at selskapets markedsverdi nå er større og det faktum at oljeprisene har steget mye.Samtidig mener Goldman Sachs at de er «aggressive» i sine antagelser om hva som kan skvises ut at Aker BPs eiendeler.Leder til oppgraderingUBS skriver på sin side ifølge TDN Direkt at Aker BPs «progressive utbyttepolitikk» og deres estimater for produksjonsvekst i 2019-2020, som ligger rundt ni prosent høyere enn konsensus, leder til oppgradering av anbefaling.Goldman Sachs nedgraderer for øvrig Lundin Petroleum til nøytral fra kjøp, mens Cairn Energy og Tullow oppgraderes til kjøp.