Hydro sikret seg kraft for 20 år

Hydros aluminiumsverk skal forsynes med vindkraft fra Sverige.

Norsk Hydros heleide datterselskap Hydro Energi AS har signert en langsiktig kraftavtale med det svenske vindkraftselskapet Blakliden Fäbodberget Wind AB for en årlig leveranse av 0,66 terrawatt-timer (TWh) kraft fra 2022 til 2041, skriver Hydro selv på sine hjemmesider.Blakliden Fäbodberget Wind AB utvikler en vindpark på land i Nord-Sverige, og eies av Vattenfall (30 prosent), PKA Funds (30 prosent) og Vestas (40 prosent).Vindparken har en installert kapasitet på 350 MW, og vil produsere rundt 1,1 TWh årlig når det er ferdig utbygd.Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Hydros aluminiumsverk i Norge.Norsk Hydro stiger 3,7 prosent til 49,62 kroner i onsdagens handel på Oslo Børs.


Les også