Innsiden sliter - kan DNB sprite opp?

Forrige uke var skral. Denne uken ser bedre ut.

Innsideporteføljen falt 1,16 prosent i årets 17. uke, mens hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 1,48 prosent.Dermed taper innsiden en del terreng til børsen.Vi minner om at porteføljen fryses fredager klokken 12:00.Fem av fem slåttFem av fem aksjer i porteføljen gjorde det svakere enn børsen.Svakest gikk Frontline, med en nedgang på 6,5 prosent.Aksjen er likevel opp 2,1 prosent på de tre ukene siden den ble tatt inn.Veidekke utmerket seg også positivt, ved å falle 1,1 prosent.Ocean Yield var uendret, mens Entra og Saferoad begge steg én prosent.Bytter ut én aksjeDNB kommer inn i porteføljen etter at styreleder Olaug Svarva har kjøpt aksjer for drøye millionen.Avisen synes det er lett å argumentere for at Svarva kanskje ikke har så altfor mye innsideinformasjon etter bare tre dager som styreleder, men trenger nytt blod i porteføljen og tar aksjen inn likevel.Veidekke forsvinner ut.Aksjen har steget 10,6 prosent på sine to måneder inne, hårfint mer enn børsen i samme periode.Pangstart for DNBSiden innsideporteføljen ble frosset klokken 12:00 fredag, har Oslo Børs steget bittelitt til 864,41 i skrivende stund.Nykommeren DNB har i samme periode klatret til 153,90 kroner, det vil si 3,0 prosent.Saferoad har på sin side lagt på seg 5,4 prosent i perioden.Entra står i skrivende stund i 110,40 kroner, etter en nedgang på 1,2 prosent.Ocean Yield er opp 0,6 prosent siden Finansavisen frøs kursen sist, mens Frontline har falt 2,0 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også