- Jeg sluttet å høre på analytikerne for lenge siden

- Tenk deg godt om før du følger bankenes aksjetips, råder investoren. 

Børs

- Som privatinvestor bør du være veldig forsiktig med å støtte deg for mye til analytikernes analyser. De har egentlig lite kunnskap om hva som vil skje i morgen, sier den danske investoren Gert Hansen til danske Børsen.Han sier at han har sett seg lei på analytikere som stadig vekk kommer med sterke meninger om hvordan enkeltaksjer og aksjemarkedet skal bevege seg, også går det ofte motsatt vei.- Å investere i og handle med aksjer har etter hvert blitt til allemannseie. Det er veldig mange små, private investorer som sitter og lytter til analytikerne, og det irriterer meg. Spesielt når jeg ser høyt respekterte analytikere kaste rundt seg med kursmål og forventninger om hvor aksjemarkedet skal bevege seg, og så tar de feil, gang på gang, fortsetter Hansen. Han har drevet med aksjehandel i mange av Danmarks største banker i over 30 år, og har god kjennskap til analytikerkorpset.VerditapIfølge Hansen så har det liten effekt på analytikerne om de kommer med en dårlig anbefaling, mens privatinvestorer som har lyttet til anbefalingen vil oppleve verditap.Blant annet trekker Børsen.dk frem Pandora som et eksempel.Ifølge nettstedet endte aksjekursen 38 prosent under det gjennomsnittlige kursmålet for et år siden, viser en analyse av C25-indeksen.Må gjøre hjemmeleksen sinEn av de mest brukte analytikerne i danske finansmedier, analysesjef i Sydbank, Jacob Pedersen, beskriver problemet som "øretævernes holdeplads", som betyr at man befinner seg i en situasjon eller stilling der man lett blir gjenstand for kritikk. - Når private investorer tjener penger er det deres egen fortjeneste, men så snart de taper penger prøver de å finne noen å skylde på, sier Pedersen til Børsen.dk, og fortsetter;- Hvis du er en privat investor og tror at analytikeren har en krystallkule, som gjør at han eller hun i stand til å spå fremtiden, så har du ikke gjort hjemmeleksen din særlig bra, nei. 

gert hansen
sydbank
jacob pedersen
aksjer
analyse
analytiker
Nyheter
Børs