Kahoot! verdsettes til nær én milliard

Den spillbaserte læringsplattformen med Jan Haudemann-Andersen på eiersiden blir stadig mer populær, både blant brukere og andre investorer.

Børs

«Kahoot! is a game-based platform that makes learning awesome for millions of people all over the world».Slik introduserer den spillbaserte læringsplattformen Kahoot seg på sine egne hjemmesider.Fredag ble selskapet introdusert på den norske OTC-listen, og etter første dag med handel, har det også vært ganske «awesome» for selskapets aksjonærer.I sin seneste kapitalutvidelse som ble fullført 9.april, hentet selskapet inn 130 millioner kroner til kurs 150 kroner, noe som ga det en verdsettelse på rundt 792 millioner kroner.Fredag ble det omsatt Kahoot-aksjer for 185 kroner pr. stykk i gråmarkedet, noe som verdsetter selskapet til 977 millioner kroner.Det betyr at selskapets markedsverdi har økt med 185 millioner kroner i løpet av «no time».Største eier i selskapet venturefondet Northzone med 14,8 prosent av aksjene, mens investor Jan Haudemann-Andersen er nest størst med totalt 12,8 prosent av aksjene gjennom selskapene Datum AS og Datum Invest AS.Haudemanns 675.000 aksjer har steget med 23,6 millioner kroner i verdi siden siste emisjon. Vil bli størstVisjonen til selskapet, som ble lansert i 2012 og ledes av Åsmund Furuseth som også er en av gründernde, er å bygge det største læringsamfunnet i verden.I desember hadde spillplattformen mer enn 70 millioner månedlige aktive brukere, og et bibliotek med merr enn 50 millioner læringsspill, skapt og delt av brukere i mer enn 200 land, ifølge en selskapspresentasjon.Fra og med 2019 er det ventet at regnskapet vil vise positive tall på bunnlinjen.Kahoot! har i år lansert en kommersiell plattform for forretninger og profesjonelle brukere, og ifølge presentasjonen benytter mer enn 25 prosent av Fortune 500-selskapene plattformen.

kahoot
jan haudemann-andersen
northzone
emisjon
otc-listen
Nyheter
Børs