- Kapitalismen er langt fra perfekt, men det er det systemet vi har

Entreprenørarving Sissel Leire ofrer litt avkastning i jakten på en mer etisk bunnlinje. 

Børs

– Jeg er tredje generasjon arving og kapitalist, og jeg måtte gå en runde med meg selv og finne ut hva som ligger i dette. Kapitalismen er langt fra perfekt, men det er det systemet vi har, og jeg fant ut at pengene kan være et redskap for å gjøre noe bra, sier Sissel Leire til DN.Avisen skriver at hun er styreleder og tredje generasjon eier i entreprenørselskapet Kruse Smith, som i 2016 omsatte for 3,9 milliarder kroner. Leire forteller til DN at hun hadde noen private penger hun ville plassere i noe annet enn aksje- eller rentefond, og kom i kontakt med forvaltningsselskapet Responsability, som spesialiserer seg på såkalte ansvarlige investeringer.Hun sier til avisen at hun er klar på at investeringene må gi avkastning for at folk og bedrifter skal plassere pengene sine i slike fond, men er villig til å gi avkall på noe av avkastningen hvis hun vet at pengene går til noe bra.- Vi får ikke samme avkastning, men vi må ha flere bunnlinjer. For meg er det viktig å ikke bare være best i markedet, men også best for markedet. Det å gjøre noe bra, gjør at jeg kan være kapitalist, sier Leire til DN.

sissel leire
kruse smith
etiske investeringer
Nyheter
Børs