Kenneth Sivertsen: - Tyder på at man nærmer seg noe

Hydro stiger på Oslo Børs tirsdag etter at føderale Ministerio Publico i Brasil mandag kveld meldte at Hydro i et forslag levert fredag er «nærmere å tilfredsstille essensielle krav».

Børs

Ministerio Publico har tidligere levert et forslag til Term of Conduct Adjustement, hvorpå Hydro fredag leverte et motforslag.Hydros forslag inneholder ifølge Ministerio Publico Federal tiltak rettet mot lokalsamfunnet samt tiltak for å garantere sikkerheten ved rødslamdeponiene, produksjonsprosessen og selskapets kriseplaner ved Alunorte-anlegget, skriver  TDN Direkt.Analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto sier til nyhetsbyrået at uttalelsen viser at det er bevegelse mellom partene.- Nå har det gått en god stund, situasjonen har vart i rundt tre måneder, og dette tyder på at man nærmer seg noe. Det er nok det markedet reagerer på, sier han.- Nå har det kommet en hel del uttalelser fra myndighetene, så man skal kanskje ikke legge for mye i dette, men det ser ut som de kan nærme seg noe. De fleste har nok, og deriblant oss, priset inn at partene vil komme til en enighet i løpet av 3. kvartal, med oppstart av de resterende femti prosentene ved Alunorte i 4. kvartal. Hvis de kommer til en enighet før det vil det være positivt, og vice versa, fortsetter Sivertsen til TDN Direkt.Aluminiumprisen for levering om tre måneder er ned 0,20 prosent tirsdag til 2.258,5 dollar per tonn. Hydro stiger i skrivende stund 2,8 prosent til 51,52 kroner per aksje, omsatt for 289 millioner kroner.

kenneth sivertsen
pareto securities
norsk hydro
Nyheter
Børs