Michael Probst

Kjempeviktig tall skuffer i Europa

Inflasjonen stiger mindre enn ventet.

Konsumprisindeksen (KPI) i eurosonen ventes å stige 1,2 prosent på årsbasis i april, viser estimater fra europeiske statistikkmyndigheter (Eurostat).Konsensus pekte ifølge vår makrokalender mot 1,3 prosent oppgang.Energi er komponenten som bidrar sterkest, med en årsvekst på 2,5 prosent (opp fra 2,0 prosent i mars).Årsveksten for KPI kom inn på 1,3 prosent i mars.Kjerneinflasjonen ventes opp 0,7 prosent, mens konsensus her lå på 0,9 prosent.Les mer her. ProdusentpriserSamtidig viser andre tall at produsentprisene steg 0,1 prosent på månedsbasis i mars, mens oppgangen var 2,1 prosent på årsbasis.Begge deler var som ventet.Les mer her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også