Kjendisfest i Maaseides nye bank

Ifølge ferske aksjonærlister har jungeltrommen dundret i Kraft Bank-emosjonen.

Børs

Sportsprofilene Mats Zucarello og Alexander Kristoff, skuespiller Nicolai Cleve Broch samt investorene Arne Fredly og Christian Ringnes er blant dem som er bull på Kraft Bank.Bjørn Maaseides banksatsing har fått status som bank etter å ha mottatt nødvendige konsesjoner og tillatelser, og kjendisene hiver penger etter banken, skrev Hegnar.no onsdag.Ifølge ferske aksjonærlister har jungeltrommen nå dundret i Kraft Bank-emosjonen.267 aksjonærerDa aksjen i går debuterte på OTC-listen, ble de fåtall handlene gjennomført på kurser mellom 8,00 kroner og 8,50 kroner. 8,00 kroner er også emisjonskursen fra tidligere i år, skriver Finansavisen.I tillegg til bankgründerne og Sparebanken Øst er det også mer etablerte og institusjonelle investorer, som Andenæsgruppen på aksjonærlisten. Andenæsgruppen er 15. største aksjonær gjennom AS Tanja.Men det er også mange kjendisnavn blant de 267 aksjonærene.På topp ti-listen figurerer sjef for bedriftsmeglingsselskapet Weibull, Frithjof Samuelsen, og onlinespillinvestor Andre Lavold.Både enken etter Folke Hermansen, den stavangerbaserte investoren Yuhong Hermansen, og investor Arne Fredly er der også.De to har kjøpt Kraft Bank-aksjer for henholdsvis 6,3 og 5,3 millioner kroner.Førland uttalte til Finansavisen i påsken at banken vil klare seg med egenkapitalen en stund.- Vi har mye penger gjennom egenkapitalen til å vokse på utlån. Da tar vi innskudd litt senere når vi trenger det.Og bak Fredly sitter som vanlig Thor Hushovd i teten på hovedfeltet. Denne gangen har han skaffet seg 0,6 prosent av aksjene for 2 millioner kroner. Deretter kommer Hushovds sykkelkollega Alexander Kristoff med aksjer for 0,5 million kroner. Det samme beløpet har tidligere alpinist Tom Stiansen, Stavangers kanskje fremste hockeykjendis Tore Vikingstad, New York Rangers-profil Mats Zuccarello Aasen, skuespiller Nicolai Cleve Broch og tidligere snøbrettkjører Andreas Ygre Wiig investert.Fotballkjendisene Jim Solbakken, Rune Almenning Jarstein og Veton Berisha har kjøpt aksjer for større beløp, henholdsvis 2,6 millioner, drøyt 1 million kroner og 0,8 millioner kroner, skriver Finansavisen.Hentet 300 mill.I januar ble det kjent at eks-sandvolleyballspilleren og forretningsmannen Bjørn Maaseide og tidligere Sandnes Sparebank-sjef Svein Ivar Førland hadde satt i gang forberedelsene med å hente penger til en ny bank for kunder med en komplisert økonomi. Duoen klarte i løpet av to dager i februar å hente inn 300 millioner kroner. Overtegningen var på 200 millioner kroner.

bjørn maaseide
arne fredly
kraft bank
emisjon
thor hushovd
christian ringnes
Nyheter
Børs