Kjetil Olsen om dagens viktigste

Sjeføkonom i Nordea Markets kommenterer dagens viktigste hendelser, og ser mot USA.

Etter bra nedgang på de amerikanske børsene på mandag var markedet lenge i rødt i går også.«En sterk sluttspurt gjorde likevel at S&P 500 endte dagen så vidt i pluss, selv om ISM for industrien kom litt ned, men fra et høyt nivå», kommenterer sjeføkonom i Nordea Markets Kjetil Olsen i morgenrapporten.Den amerikanske Dow Jones-indeksen falt for andre dag på rad tirsdag, ned 0,3 prosent til 24.099,05, mens S&P 500 steg 0,3 prosent til 2.654,80.På det meste var Dow Jones ned 354 punkter, mens fasiten viser minus 64.Teknologisektoren gjorde det derimot skarpt. Nasdaq Composite endte opp 0,9 prosent til 7.130,70.Intel, Apple og Microsoft var sterkest blant de 30 Dow-aksjene, mens Pfizer, Merck og McDonald's var de svakeste Dow-komponentene.Feds rentemøte«Fokus er ellers på Feds rentemøte i dag, uten at vi tror det vil gi mange nye signaler, da det ikke kommer nye anslag og det holdes heller ikke pressekonferanse», fortsetter sjeføkonomen. I pressemeldingen vil nok Powell & co ifølge Olsen notere at prisveksten har tatt seg opp som ventet og at inflasjonen nå er svært nær inflasjonsmålet på to prosent.«Men dette var ventet og gitt markedets mer aggressive prising av renteutsiktene skal det litt til å overraske på den haukete siden. USD har gått som kule i det siste som en følge av at markedet begynner å prise inn tre renteøkninger til i år», skriver han.Eurosonen: BNPKlokken 11.00 kommer BNP-tall for eurosonen.«Vi har allerede fått tall fra Frankrike og Spania og disse indikerer at veksten i eurosonen har avtatt litt. Vi venter en vekst på 0,5 prosent k/k sesongjustert (konsensus ligger på 0,4 prosent), noe som er marginalt ned fra i fjor da veksten gjennomgående lå på 0,6 prosent k/k», skriver Olsen.Ellers får vi PMI tall for svensk industri. Sjeføkonomen venter at indeksen for april vil komme inn på 54, ned fra 55,9 i mars.«Det er tegn på at global industrivekst allerede har toppet seg og også svensk PMI er ventet å falle. Vi får også PMI tall for Norge, men disse er for volatile til å gi noe godt inntrykk av utviklingen i industrien», skriver Olsen.


Les også