Kongsberg Automotive tredoblet inntjeningen

Topplinjen fikk seg også et løft.

Kongsberg Automotive melder om et resultat etter skatt på 9,7 millioner euro i 1. kvartal 2018, mot 0,2 millioner euro i samme periode i fjor.Resultat per aksje ble 0,02 euro, mot null ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 15,7 millioner euro, sammenlignet med 5,3 millioner euro i fjor. Driftsresultatet (EBIT) ble 14,8 millioner euro, mot 8,0 millioner euro året før.Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 25,0 millioner euro, opp fra 19,1 millioner euro. Driftsinntektene beløp seg til 288,3 millioner euro, sammenlignet med 280,4 millioner euro i 1. kvartal 2017.Lovende ordrebokSelskapet kan fortelle om en ordreinngang («business wins») på 66 millioner euro i kvartalet som tradisjonelt har den svakeste bookingen.Ordreinngangen i 1. kvartal har ikke vært sterkere på fem år, og er nesten på det dobbelte i samme periode i fjor.Rapporten her. Presentasjonen her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også