Kostbare forsinkelser for BW Offshore

Én god og én dårlig nyhet fra BW Offshore. 

TommyChia_Singapore

BW Offshore opplyser i en melding onsdag at oljeproduksjonen på FPSOen BW Catcher nylig nådde kapasiteten på 60.000 fat. pr. dag.Det som imidlertid ikke er fullt så bra er at FPSOen opererer på en redusert dagrate på grunn av forsinkelser i forbindelse med de pågående oppstartsaktivitetene.«Eksporten av overskytende gass via SEGAL-rørledningssystemet er ventet å starte opp snarlig for å opprettholde en stabil platåproduksjon», skriver selskapet i meldingen.Som følge av forsinkelsene venter BW Offshore å bokføre en engangseffekt som vil redusere driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) med mellom 15 og 20 millioner dollar i andre kvartal.Det tilsvarer mellom 122 millioner kroner og 179 millioner kroner med dagens valutakurs.   Over forventningAndre gode nyheter fra Catcher-feltet er at det har blitt levert fem laster fra BW Catcher, og at det pågående boreprogrammet på feltet har fortsatt å gi resultater som har vært bedre enn ventet når det gjelder reserver og reservoar-kvalitet. Det fremgår av en uttalelse fra operatøren Premier Oil.