Kraftig vekst for Apple

Amerikanske Apple fikk et overskudd på nærmere 112 milliarder kroner i regnskapsårets andre kvartal, en økning på 25,3 prosent fra samme periode i fjor. 

Karly Domb Sadof
Børs

Det gode resultatet kom til tross for at salget av iPhoner gikk litt dårligere enn forventet, opplyser selskapet. Apples håp var å selge 53 millioner iPhoner i andre kvartal, mens resultatet ble 52,2 millioner.Regnskapsårets andre kvartal i USA tilsvarer første kvartal i Norge og avsluttes 31. mars.Apple omsatte for 494 milliarder kroner i forrige kvartal, mot 428 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.Kursen på Apple-aksjen steg med 4,1 prosent til 176,07 dollar i handelen etter at New York-børsen var stengt tirsdag.(©NTB)Resultatet per aksje ble 2,75 dollar, mot 2,11 dollar året før. Utvannet EPS var på 2,73 dollar, mot 2,10 dollar i fjor. Nettoresultatet utgjorde 13,8 milliarder dollar, mot 11,0 milliarder dollar i fjor.Nettosalget var på 61,1 milliarder dollar, opp fra 52,9 milliarder dollar året før.Les hele meldingen og rapporten her

apple
Nyheter
Børs