Lars H. Høie får bygge 1.000 kvm. på Bygdøy

Biotekgründer Lars H. Høie har fått grønt lys av Oslo kommune til å bygge et enormt hus på Bygdøy. Men nå lurer han på om det kanskje blir for stort.

Eivind Yggeseth
Børs

I 2006 kjøpte Lars Høie, som slo seg opp som Nutrilett-gründer på 1980-og 1990-tallet, en enebolig på Bygdøy for 27 millioner kroner. Eiendommen på 2,5 mål ligger idyllisk til i en liten blindvei, med strandlinje. Ettersom han og familien har bodd i Monaco de siste tiårene er boligen blitt leid ut, men i januar i fjor sendte Høie ifølge Finansavisen inn en søknad til Plan- og bygningsetaten i Oslo om å få rive det eksisterende huset fra 1966 og bygge et nytt.Endret meningI fjor høst kom godkjennelsen fra kommunen. Høie fikk tommelen opp for planene sine om å bygge en enebolig på like over 1.000 kvadratmeter. Etter planen skulle første spadetak tas i november i fjor, men i løpet av vinteren har Høie endret mening, skriver avisen.- Vi har fått en rammetillatelse på 1.000 kvadratmeter, men det blir nok for stort. Vi begynner å bli eldre og barna flytter hjemmefra, så vi bygger nok ikke huset slik det ble tegnet i utgangspunktet, sier biotekgründeren på telefon fra Monaco, ifølge Finansavisen.Ifølge tegningene skulle den nye boligen ha to etasjer pluss kjeller med blant annet svømmebasseng og kinorom. De 1.000 kvadratmeterne skulle fordeles på blant annet tre stuer, spisestue og til sammen fire soverom. Det største soverommet, på nær 41 kvadratmeter, var tegnet inn i første etasje, mens det i andre etasje skulle være to soverom. Gjesterommet var plassert i kjelleren, og alle med eget bad. I tillegg var det planlagt to store garderoberom og en heis.Nå kan det imidlertid bli endringer i de storstilte planene.- Tegner nok om- Jeg vet ikke helt hvor vi lander, men vi skal ha et møte med arkitekten. Vi tegner nok om huset. Vi er fremdeles i tenkeboksen på om vi skal gjøre noe i det hele tatt, sier Høie til avisen.- Vurderer dere å selge eiendommen?- Vi må se hva som skjer fremover. Dette er ikke noe som haster for oss, men det hadde vært hyggelig å ha en tilknytning til Norge, mener han.

bygdøy
eiendom
lars h. høie
Nyheter
Næringseiendom