Leif-Rune Rein om oppgangen på Oslo Børs

Sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea mener dagens børsoppgang er en positiv reaksjon etter et noe svakere sentiment i det norske markedet forrige uke.

Børs

- Oljeprisen falt litt på slutten av uken, og olje- og energiaksjer har gått ganske bra den siste tiden. Når da oljeprisen plutselig får litt motvind, er det ikke unaturlig at man fikk en nedgang. Nå er det på vei opp igjen og det er kanskje mer grunnet det fundamentale, sier sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea Wealth Management til TDN Direkt mandag.Brent 1. posisjon handles mandag ettermiddag til 75,52 dollar per fat, sammenlignet med 76,81 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.- 75 dollar per fat er en god oljepris, og når det da er god stemning utenfra i tillegg så trekker det opp igjen, sier Rein videre.Hovedindeksen på Oslo Børs stiger i skrivende stund 0,60 prosent til 869,20. For øvrig ventes oppmerksomheten til markedsaktørene denne uken å være rettet mot arbeidsmarkedsrapporten fra USA for mai, samt ISM-indeksen for industrien.Ifølge Handelsbanken Capital Markets vil lønnsveksten ifølge nyhetsbyrået være det tallet som får mest oppmerksomhet, og meglerhuset mener tegn til svakhet eller overraskende styrke potensialt kan påvirke markedets forventning til rentehevinger fra Fed.- ISM-indeksen og arbeidsmarkedsrapporten i enden av uken er forventet å være gode begge to. Det er litt opphold nå etter en god rapporteringssesong, sier Leif Rune Rein om de kommende tallene.Viktigst fredag«Viktigst fredag er jobbrapporten fra USA, og igjen vil fokus være på lønnsveksten. Vi får også konjunkturindikatorene ISM for USA og PMI for Storbritannia og Norge», het det fra Erik Bruce i dagens morgenrapport.Fra Norge får vi i tillegg arbeidskraftundersøkelsen fra NAV.«Spørsmålet her er om fallet i ledighet har stanset opp på et litt høyere nivå enn Norges Bank venter. Vi tror ikke det. Det er bra fart i sysselsettingen for øyeblikket og vi tviler på at tilbudet holder følge», avslutter Bruce.Les også: Vi tviler på at tilbudet holder følge

oslo børs
leif-rune rein
oljepris
oljeprisen
hovedindeksen
nordea wealth management
handelsbanken capital markets
Nyheter
Børs