Tørrbulk, illustrasjon. Foto: Finansavisen.

Norden tar ni-gangeren i første kvartal

Kraftig bedring på bunnlinjen for Norden som opprettholder gudingen for inneværende år.

Det danske rederiet Dampskipsselskapet Norden A/S melder om et resultat etter skatt på 18 millioner dollar i første kvartal 2018, noe som er en kraftig økning fra samme periode året før da resultatet endte på mer beskjedne 0,7 millioner dollar.Justert for salg av fartøyer, endte resultatet på 8,8 millioner dollar.Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) økte til 17,1 millioner dollar, fra 10,3 millioner dollar i samme periode året før, mens inntektene økte fra 440,2 millioner dollar i første kvartal 2017 til 591,2 millioner dollar i første kvartal 2018.Norden opprettholder forventningene sine om et justert resultat for året på mellom 10 og 50 millioner dollar. Bulk og tankRederiet eier og opererer en rekke fartøyer innen både tørrbulk- og tank. Totalt har rederiet eierskap i 236 tørrbulkfartøy, i tillegg til at det driver 13 fartøy på vegne av Pool-partner Interorient Shipmanagement. Ved utgangen av første kvartal bestod tankflåten av 21 produkttankskip. Disse gikk break even i det rederiet beskriver som et "uvanlig svakt vintermarked". Nylig har ble det kjent at Kirk Kapital, fondet som forvalter deler av Lego-familiens midler, vil selge fem produkttankskip. To av disse skal ha blitt snappet opp av Norden, ifølge Tradewinds. Solgte seg utRasmussengruppen AS var tidligere en av de største eierne i rederiet, men i slutten av november i fjor kom meldingen om at gruppen ville selge seg helt ut.Totalt dreide det seg om 4.869.640 aksjer, tilsvarende 11,5 prosent av aksjene i rederiet.Pareto Securities bisto med aksjesalget som ble fullført til 115 danske kroner pr aksje den 1. desember. Rasmussengruppen solgte dermed aksjer for totalt 560 millioner danske kroner, tilsvarende 744 millioner norske kroner. Opprinnelig var håpet å få nær 127 kroner pr aksje som var sluttkursen dagen før, men salget endte med en betydelig rabatt, noe som følgelig førte til et kraftig kursfall. Aksjen omsettes onsdag for 114,70 kroner etter en opptur på 1,41 prosent som følge av kvartalsrapporten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også