Norwegian dundret ned på rekordsterk børs

Norwegian stupte etter meldingen om at IAG ikke vil gjennomføre et fiendtlig oppkjøp. Samtidig satte flere aksjer nye rekorder.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 891,68 fredag, etter en oppgang på 0,88 prosent.Indeksen har dermed satt ny sluttrekord.I løpet av ettermiddagen var indeksen oppe i 892,36, som er ny intradag all-time high.Det ble omsatt aksjer for 6,8 milliarder kroner.OljeprisenBrent-oljen er ved børsslutt ned 0,01 prosent til 79,29 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,21 prosent til 71,34 dollar fatet. I løpet av 17. mai var prisen på Brent-olje oppe i over 80 dollar fatet, som er den høyeste prisen på flere år.Til sammenligning stod Brent-oljen i 77,95 dollar fatet ved børsens stengetid onsdag.Equinor steg 1,56 prosent til 221,20 kroner, som er ny sluttrekord. Ny intradag all-time high lyder på 221,80 kroner.NorwegianIAG vil ikke ifølge konsernsjef Willie Walsh gjennomføre et fiendtlig oppkjøp av Norwegian Air Shuttle. Han venter heller ikke at det skjer noe i forbindelse med en eventuell avtale i løpet av de kommende ukene eller månedene.- Dette er ikke en avtale jeg må gjøre. Vi har uttrykt en interesse. Hvis de ikke ønsker å kjøpes av IAG, greit, uttalte Walsh.Han la til at han «ikke vil gjøre noe fiendtlig» og at dette «ikke er hans stil».Videre sa Walsh at dersom IAG gjør noe, vil det gjøres ansvarlig og med de påkrevde kunngjøringer.Norwegian-aksjen endte handelsdagen med et kursfall 7,73 på prosent til 250,50 kroner. Aker BPGoldman Sachs tok opp dekning igjen av Aker BP-aksjen med nøytral og kursmål på 264,90 kroner, mens UBS oppgraderte til kjøp fra nøytral med kursmål på 340 kroner.Aker BP steg 4,86 prosent til 319,60 kroner, noe som er ny rekord. Ny intradag all-time high lyder på 320,20 kroner.Salmones CamanchacaDNB Markets oppjusterte kursmålet på Salmones Camanchaca til 65 kroner per aksje fra tidligere 56 kroner per aksje, og gjentok en kjøpsanbefaling.Meglerhuset høynet estimatet for resultat per aksje i 2018 med ti prosent.Nordea Markets endret sine estimater marginalt i etterkant av Salmones' kvartalsrapport, og gjentok en kjøpsanbefaling med kursmål på 70 kroner per aksje.Aksjen klatret hele 7,43 prosent til 60,0 kroner. Lakseaksjen satt dermed ny sluttrekord, og ny intradag all-time high er 61,0 kroner. Awilco DrillingAwilco Drilling bekreftet fredag å ha signert en kontrakt med Shell for «WilPhoenix» for et dekomisjoneringsprogram på 18 faste brønner pluss opsjoner på ytterligere 8 brønner.Kontraktsummen ble oppgitt til 38,3 millioner dollar.Aksjen endte med en oppgang på 6,0 prosent til 49,50 kroner.SeadrillSeadrill har gått som en kule i USA etter at Oslo Børs stengte onsdag. Torsdag steg aksjen 26 prosent i tung handel (69,3 millioner aksjer). Aksjen lå før åpning over 50 prosent høyere enn da den norske børsen stengte.Dagens høyeste notering har vært 4,70 kroner.Siste notering er 4,672 kroner, opp 48,88 prosent. Det betyr at aksjen har steget 120 prosent så langt i år.Northern DrillingHayfin Topaz Luxco 2, Hayfin Opal III LP og Hayfin SOF II LuxCo 2 Sarl inngikk en avtale om salg av hele sin beholdning på 5.600.000 aksjer i Northern Drilling Ltd. Posten tilsvarer 5,2 prosent av selskapet.Avtalt pris er 74,50 kroner per aksje.Aksjen falt 1,55 prosent til 76,0 kroner, og selskapet havnet på en femteplass på omsetningsoversikten.


Les også