Norwegian-frier blankt avvist

Styret har avvist to forslag - enstemmig.

Norwegian-styret bekrefter i en børsmelding fredag å ha mottatt to separate forslag fra IAG i tilknytning til et oppkjøp av 100 prosent av aksjekapitalen i Norwegian.- Disse forslagene ble gjennomgått sammen med Norwegians finansielle og juridiske rådgivere, og ble enstemmig avvist på grunnlag av at de undervurderer Norwegian og selskapets utsikter. Norwegian-styret er fortsatt fullt ut forpliktet på å levere på uttalt strategi, til fordel for alle aksjonærer, heter det.Norwegian-aksjen reagerer med å falle kraftig i tung handel på Oslo Børs.I skrivende stund står den i 272,30 kroner, tilsvarende en nedgang på 9,4 prosent.Aksjen er suverent mest omsatt.Kom ikke til avtaleIAG, som blant annet eier British Airways, utløste budrykter og et heftig rally etter sin inntreden i Norwegian i april.Selskapet slapp i dag sin rapport for 1. kvartal, og denne viser at inntjeningen ble løftet kraftig. Reuters meldte først at et potensielt oppkjøp av Norwegian ikke var nevnt med ett ord i IAG-rapporten.Men ifølge TDN Direkt bekreftet IAG i presentasjonsmateriell at selskapet har tatt kontakt med Norwegian-styret uten å komme til en avtale.Bloomberg meldte at IAG har gjort en tilnærming overfor Norwegian-ledelsen om et mulig bud. - Ser ikke etter andreIAG-sjef Willie Walsh opplyser på resultatpresentasjonen at IAG ikke ser aktivt etter oppkjøpskandidater andre steder.- Kontakten med Norwegian-styret førte ikke noe sted, men vi ser ikke aktivt etter noe andre steder. Men noen av de svake flyselskapene ser svakere ut, og vi antar at de vil falle ytterligere inn i vanskeligheter med høyere fuel-kostnad, og vi kan se noen selskaper gå ut av markedet. Men vi går ikke etter andre mål, sier han ifølge TDN Direkt.


Les også