Nyheter løftet flere aksjer – taperen opplevde krakk

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,18 prosent før den sluttet på 875,27 poeng, hvilket er den høyeste sluttnoteringen noensinne. Det ble omsatt aksjer for nesten 5,7 milliarder kroner.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje omsettes for 75,61 dollar, ned 0,74 prosent. Klokken 14.00 Washington-tid i dag (20.00 norsk tid) vil USAs president Donald Trump endelig annonsere hva han vil gjøre med Iran.- Europeiske diplomater (Storbritannia, Frankrike, Tyskland) som har diskutert Iran med amerikanske forhandlere denne våren ser ut til å være overbeviste om at Trump vil gå ut av atomavtalen i dag og dermed gjeninnføre USAs Iran-sanksjonene fra 2012. Trump gjentok mandag sitt syn om at det er en «veldig dårlig fremforhandlet avtale», og sådde lite optimisme for at han holder fast ved den, skriver sjefanalytiker for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop, i en oppdatering.Schieldrop var tirsdagens gjest i Økonominyhetene på HegnarTV. Statoil falt 0,62 prosent til 208 kroner.NorwegianDen spanske avisen Expansion skriver ifølge E24 at flere aksjonærer i IAG, morselskapet til British Airways som ved to tilfeller har forsøkt å kjøpe Norwegian, har pushet på for å få ledelsen i IAG til å samarbeide med Ryanair om å kjøpe det norske selskapet.Ingen av selskapene kommenterer saken overfor Expansion.Norwegian hoppet 4,13 prosent til 294,70 kroner.Wallenius WilhelmsenWallenius Wilhelmsen Logistics fikk et resultat etter skatt på 10 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot 60 millioner dollar i samme periode i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 968 millioner dollar i det som er et sesongmessig svakt kvartal, opp fra 890 millioner dollar i 1. kvartal 2017 og litt lavere enn forventede 975 millioner dollar.Toppsjef Craig Jasienski uttaler likevel i rapporten at resultatene er svakere enn ventet.Aksjen ble straffet med et kursfall på 19,89 prosent til 44,70 kroner.Lerøy & AustevollLerøy Seafood fikk et resultat etter skatt på 1,55 milliarder kroner i 1. kvartal 2018, mot 304 millioner kroner i samme periode året før.Samtidig har det blitt kjent at Austevoll Seafood fikk et resultat etter skatt på 1,87 milliarder kroner, mot 343 millioner kroner for et år siden.Førstnevnte la på seg 1,14 prosent og sluttet på 62,30 kroner mens sistnevnte gikk opp 0,99 prosent og endte på 101,80 kroner.ElkemElkem fikk et resultat etter skatt på 729 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot minus 69 millioner kroner i samme periode året før.Konsernets sterke resultat skyldes hovedsakelig høyere salgspriser og høyere salgsvolum støttet av sterk etterspørsel. I tillegg har salget av spesialprodukter bidratt positivt til marginforbedringene. En svakere kronekurs mot euro har for de norske fabrikkene også bidratt positivt til resultatet, går det frem av rapporten.Elkem klatret 5,84 prosent til 35,80 kroner.ArcherArcher fikk et resultat etter skatt på 4,4 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 22,3 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 201,6 millioner dollar, sammenlignet med 190,5 millioner dollar i 1. kvartal 2017.Aksjen la på seg 9,17 prosent og endte på 10,60 kroner.FuncomFuncom lanserte tirsdag Conan Exiles i full utgave på PC, Xbox One og Playstation 4, både digitalt og i butikker. Selskapet opplyser i en salgsoppdatering at det nå har passert én million solgte Conan Exiles-spill siden spillet ble lansert 31. januar 2017.Aksjen hoppet 9,91 prosent til 22,40 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også