Offshoremarkedet rammes av Trumps Iran-sanksjoner

Riggflytt ble kansellert.

«De nylige USA-sanksjonene mot Iran har nå vist sin effekt på offshoremarkedet i Nordsjøen», heter det i en fersk oppdatering skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers.Meglerhuset viser til at BPs planlagte flytt av Fred. Olsen-riggen «Blackford Dolphin», ble satt på vent rett før helgen da BP UK er partner med det iranske statsoiljeselskapet NIOC.Tilbake i 2016 fikk de to selskapene en lisens fra USA til å drive sitt felles gassfelt i Nordsjøen etter at sanksjonene fra vesten ble opphevet.«Denne lisensen vil ikke lenger være gyldig da USAs president Donald Trump tirsdag i forrige uke annonserte at USA vil trekke seg fra atomavtalen med Iran og sette i verk «kraftige økonomiske sanksjoner med full effekt», skriver meglerhuset.Med Fred.Olsen-riggen i ro, kan det bli en stille uke for ankerhåndteringsfartøyene, ifølge Westshore.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også