Oljeprisen senker Oslo Børs

Oljeprisen ødelegger for Oslo Børs fredag ettermiddag.

Børs

Et markant fall for oljeprisen sender Oslo Børs ned fredag ettermiddag. Klokken 14:15 er hovedindeksen ned 0,7 prosent til 867,23.Oljeprisen fortsetter ned fredag etter spekulasjoner om økt oljeproduksjon fra Opec+.TDN Direkt melder at en rekke medier skriver at ikke navngitte kilder at Saudi-Arabia og Russland vil diskutere en produksjonsøkning på én million fat pr dag fra Opec og de ti andre landene som er del av den nåværende produksjonskuttavtalen under kartellets møte i Wien 22. juni.Den saudiarabiske energiministeren Khalid al-Falih uttalte i tillegg at en gradvis økning i oljetilbudet i andre halvår av 2018 er sannsynlig.Brent-oljen handles for 77,10 dollar fatet, ned 2,2 prosent, mens den amerikanske lettoljen er ned 2,3 prosent til 69,09 dollar fatet.Indekstunge Equinor, som de fleste av oss kjenner bedre som Statoil, er ned 1,4 prosent til 208,40 kroner.DNO ramler 5,9 prosent, mens Aker BP faller 0,7 prosent.

Nyheter
Børs